Weekend week 40 banner

Ook dit weekend is er voor jong en oud weer van alles te doen in Schijndel. Hieronder een greep uit de evenementen dit weekend. Voor het volledige overzicht kun je kijken in onze agenda.

Vrijdag 4 oktober wordt voor de 2e keer een dansavond georganiseerd door Wijkraad Bloemenwijk. Dit keer niet in de Kajuit, maar in het Gasthuis. In het Spectrum zal de film Rocketman over het leven van Elton john te zien zijn. Het City Theater zal dit weekend voor het laatst een grote jungle zijn met op vrijdag avond Jonna Fraser. Bij Café de Sok kan het hele weekend het Oktberfest gevierd worden. Jongeren kunnen weer terecht bij Soos Cosy Up waar ze deze keer onder andere kunnen gaan schieten met een katapult of lekker genieten van de muziek in de discotheek.

Op zaterdag 5 oktober kunnen de allerkleinsten kennis maken met voetbal bij de kabouterdagen van RKSV Schijndel. Bij het Jan Heestershuis zal Dirk Paagman starten met een wandeling met als thema “de bevrijding van Schijndel”. Tijdens deze wandeling kom je langs diverse historische plekken in Schijndel. Op zaterdag wordt ook altijd de gezellige weekmarkt gehouden. Dierenartsenpraktijk De Meierij zal deze middag haar open dag vieren met een feestelijke heropening. In het gasthuis komt het Bosch Blazers Ensemble op bezoek om een optreden te verzorgen. Op het podium van ’t Spectrum zal de voorstelling “Wrijving” gespeeld worden door Kornelis Lievense en Marij v/d Boom. Voor de bingo spelers met ballen wordt in ’t City Theater een pikante bingo gehouden onder leiding van Rebecca en Stille Willy van HiepHoi belevenissen.

Op zondag 6 oktober ochtend zal het druk zijn bij Sporthal de Dioscuren. Deze ochtend zal er een rolstoel handbaltoernooi gehouden worden door handbalvereniging Zephyr. Iets eerder op de ochtend zullen de brommers gestart worden bij Sporthal de Dioscuren. De Bromvliegers vertrekken hier met hun jaarlijkse Rondum Skendel rit. Zoek je liever de rustige natuur op? Dan wordt onder begeleiding van gids Kor Kievit een herfstwandeling gemaakt in het Wijbosch broek. In de middag kan er gestart worden met het Bokbierfietsen bij Café de Hopbel. Voor de kinderen wordt in de Sint Servatiuskerk de kindervoorstelling Walla Kristalla gehouden. Speelhonk de Instuif geopend vanaf 14.00 uur. Deze middag wordt er bingo gespeeld waarbij leuke prijsjes te winnen zijn. Vanaf een uurtje of 17:00 zal in de Triangel bar Thats music voor het entertainment gaan zorgen. In het City Theater zal in de avonduurtjes het grote jungle feest afgesloten worden met Rene Karst.

Bekijk onze evenementenkalender voor een actueel overzicht van de evenementen in Schijndel. Mist u een evenement? Of wilt u een evenement toe laten voegen? Stuur dan een mail naar info@schijndel-online.nl of stuur een WhatsApp naar 06-82255837. Ook als u leuke foto’s of video’s heeft van een evenement mag u deze naar ons toe sturen. Wij plaatsen ze graag.
Tip de redactie!