Heropening Jan Heestershuis en nieuwe expositie “Brabant met Verve – De collectie Geerts”

logo Jan Heestershuis

Op woensdag 4 november gaat Museum Jan Heestershuis weer open. Na een tijdelijke sluiting in verband met het vervangen van de verlichtingssystemen is de nieuwe expositie ‘Brabant met Verve – De collectie Geerts’ te zien. Deze is geheel gewijd aan de verzameling van Jan Geerts. Al vele malen hebben in de afgelopen decennia werken uit zijn privé bezit de muren getooid in exposities van Museum Jan Heestershuis. Het kon dan ook niet uitblijven dat het museum eens een gehele expositie zou wijden aan deze gevarieerde collectie met museale allure. Dat moment is nu gekomen met de tentoonstelling ‘Brabant met Verve – De collectie Geerts’ die is te zien van 4 november 2020 tot en met 31 januari 2021.

De expositie besteedt aandacht aan ruim twintig gerenommeerde kunstenaars, representatief voor een deel van de Brabantse schilderkunst, waarvan Jan Geerts werk heeft verzameld in de loop der jaren. Vanzelfsprekend met het doel de bezoeker te laten delen in het plezier dat hij aan zijn verzameling beleeft. Maar ook het verhaal achter de verzameling komt aan bod: Wat was de aanleiding om te gaan verzamelen? Waarom juist déze schilders en díe werken? Zegt deze verzameling iets over de verzamelaar? Dat zijn enkele van de vragen waar deze tentoonstelling een antwoord op probeert te geven.

Gedetailleerde informatie over alle kunstenaars en hun getoonde werken is daarnaast te vinden in de bijbehorende publicatie geschreven door Jan Geerts. Het boek is verkrijgbaar in het museum.

Kunstenaars waarvan werk in deze expositie hangt zijn o.a. Kees Bol, Antoon Kruysen, Kees Bastiaans, Sjef van Schaijk, Henriëtte Pessers, Jan Kruijsen, Reinier Pijnenburg, Peter van den Borne en Piet van Wijngaerdt. En vanzelfsprekend ontbreken ook Dorus van Oorschot en Jan Heesters niet.

Let op: Het museum is in verband met de maatregelen rond Covid-19 alleen te bezoeken na telefonische reservering op 073-549 22 76. Het telefoonnummer is bereikbaar gedurende openingstijden van het museum op woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. In het museum is het dragen van een mondkapje verplicht.

Museum Jan Heestershuis – Pompstraat 17 – 5481 BL Schijndel – wo t/m zo 13.00-17.00u
073 – 549 22 76 – www.museumjanheestershuis.nl

Jan-Heestershuis_algemeen
Tip de redactie!