Heren Zephyr winnen laatste wedstrijd van het seizoen

Promovendus Zephyr uit Schijndel hebben hun eerste jaar in de Eerste Klasse Brabant laten zien dat ze deze competitie waard zijn. Ze konden iedere opponent tegenstand bieden en vooral in thuiswedstrijden was Zephyr moeilijk te verslaan. Hoewel het spel vaak beter kon, is de ploeg toch enigszins gemakkelijk in de middenmoot geëindigd.

Voor de laatste wedstrijd gingen de Schijndelse heren naar Best voor een wedstrijd tegen Aristos. Ook een middenmoter, dus heel veel spanning hing niet van deze wedstrijd af. Al wilde Zephyr het seizoen natuurlijk mooi afsluiten. De eerste helft was ontzettend spannend, Aristos maakte het eerste doelpunt, maar Sjoerd Bouwmans maakte direct gelijk. En zo ging het de hele eerste helft, de teams waren zeer gelijkwaardig aan elkaar. Zephyr had in Anton van de Laar een doelpuntenmachine die zijn ploeg in de race hield. Ook Bram van de Ven nam een aantal treffers voor zijn rekening. De ploegen gaven elkaar niks weg en beide konden geen gaatje slaan. In het rustsignaal scoorde Zephyr de gelijkmaker en zo gingen de teams met 14-14 naar de kleedkamer.

Coach Ad Martens motiveerde zijn mannen voor de laatste maal dit seizoen. Ze moesten er echt nog even voor gaan. En dat deden ze. Het eerste kwartier van de tweede helft had Zephyr het betere van het spel. Keeper Rob van den Oetelaar stopte veel schoten en Zephyr profiteerde in de aanval. Hannes van de Ven werd mooi vrijgespeeld aan de cirkel, Pieter Smits kon door de verdediging breken en Anton van de Laar ging ook vrolijk door met doelpunten maken. Zephyr sloeg een flink gat en kwam 16-22 voor. Die marge gaven ze niet meer weg. Tegen het einde verkleinde Aristos het gat van 21-30 tot 24-30. Het leek dat de tegenstander er nog even in ging geloven, maar daar maakte Zephyr snel korte metten mee. Een paar laatste doelpunten waren genoeg om de overwinning over de streep te trekken. Zephyr sloot het seizoen af met een klinkende 26-33 overwinning.

Nu nemen de heren zes weken vakantie en dan begint de voorbereiding op het volgende seizoen alweer. Het eerste herenteam van Zephyr is altijd op zoek naar versterking. Daarvoor kunnen geïnteresseerden zich melden bij de vereniging. Verder willen we alle supporters via deze weg bedanken voor de steun en tot volgend seizoen!

Doelpunten: Anton van de Laar (13), Bram van de Ven (7), Hannes van de Ven (5), Pieter Smits (4), Sjoerd Bouwmans (3), Geert van den Oetelaar (1).