Heren Zephyr verliezen van Saturnus

logo-zephyr-Schijndel

Na een korte winterstop vanwege de feestdagen, mochten de Schijndelse heren van Zephyr afgelopen zaterdag weer aantreden. Ze reisden af naar Hapert voor de wedstrijd tegen Saturnus, de nummer 2 van de competitie. Hoewel Zephyr op de 6e plek staat, konden ze in de thuiswedstrijd wel Saturnus op een gelijkspel houden.

De wedstrijd begon nu weer gelijk opgaand. Er werd goed verdedigd en de keepers aan beide kanten waren sterk, daarom werd er niet veel gescoord. Zo werd het 6-6 en vanaf dat moment viel Zephyr stil. In de aanval werd niet veel gecreëerd en Saturnus profiteerde door break outs te lopen. Zo werd Zephyr in het tweede kwartier van de wedstrijd afgebluft en gingen ze rusten met een 15-8 achterstand.

Zephyr, Handbal, Heren 1

Aan het begin van de tweede helft had Saturnus nog steeds het beste van het spel en liepen nog iets verder uit. Maar vanaf 22-11 schakelde Zephyr bij. Bram van de Ven, Sjoerd Bouwmans en Anton van de Laar zorgden vanaf de opbouwrij voor doelpunten. Hannes van de Ven werd vrij gespeeld aan de cirkel en bracht de stand terug tot 27-19. Ook GertJan van Zutphen bleef sterk keepen en legde de basis voor een wederopstanding van Zephyr. De snelheid ging er op en Zephyr kwam steeds verder terug. Al was de achterstand niet meer in te halen. Zephyr sloot de wedstrijd met een goed gevoel af, maar het bleef bij een nederlaag: 31-26.

Doelpunten: Bram van de Ven (8), Sjoerd Bouwmans (6), Hannes van de Ven (5), Anton van de Laar (3), Dennis van der Eerden (2), Jorge Carvalho (1), Geert van den Oetelaar (1).
Tip de redactie!