Heb Hart voor longen Meierijstad 2019

Hebhartvoorlongenmeierijstad2019Op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni wordt op de wielerbaan in Schijndel voor het goede doel gelopen. Het evenement zal op zaterdag 16:00 starten.

U kunt zichzelf inschrijven om 24 uur mee te lopen met uw eigen team of individueel  aan de 10 kilometer hardlopen. Het enige wat u hoeft te doen is een leuke teamnaam te verzinnen en uzelf in te schrijven. De inschrijfkosten zijn 15 euro per persoon. Het evenement zal van zaterdag 16:00 tot zondag 16:00 duren.

http://www.hebhartvoorlongenmeierijstad.nl/

Tijdens het evenement “Heb hart voor longen” zal  geld ingezameld worden voor een beter leven met de ziekte Pulmonale Hypertensie (PH) en onderzoek naar de ziekte.

Pulmonale Hypertensie (PH) is een zeldzame levensbedreigende en tot nu toe niet te genezen aandoening van de bloedvaten in de longen. Doordat de bloeddruk in de longslagader te hoog is, krijgt het hart steeds meer moeite om het bloed door de longen te pompen.

Het vaststellen van de diagnose is lastig, omdat men bij de verschijnselen als vermoeidheid en kortademigheid vaak denkt aan andere long- en hartziekten.

Op dit moment worden zijn er al enkele initiatieven om geld in te zamelen voor dit goede doel. Zo kunt u bijvoorbeeld meedoen met een pubquiz bij Sint Servattumus, Golfen in Sint Oederode of worstenbroodjes bestellen. Een overzicht van de activiteiten staat hier.
Heb hart voor longen 2019
Tip de redactie!