hart voor schijndel logo

De fractie van Hart voor Schijndel meldt vanmorgen in een artikel op haar website dat zij heeft vastgesteld dat het College van B&W informatie heeft achtergehouden over problemen met de WOZ. In een bericht van de NOS over het werk van de Waarderingskamer is te lezen dat Meierijstad eind vorig jaar de administratie rond het bepalen van de WOZ-waarde van woningen niet op orde had. De situatie was in november van dat jaar zelfs zo ernstig, dat de Meierijstad met nog slechts vijf andere Nederlandse gemeenten even geen WOZ-belasting mocht innen. De Waarderingskamer gaf Meierijstad de laagst mogelijke waardering voor de administratie rond de WOZ. Op dit moment zijn de resultaten iets beter en mag de gemeente de WOZ-belasting wel weer innen.

Voor de fractie van Hart van Schijndel is dit reden om vragen te stellen aan het college omdat het reeds eerder voor kwam dat de dienstverlening van de gemeente niet op orde was. Volgens de fractie regent het aan klachten en incidenten,  zo werd afgelopen week nog bekend dat de toegang tot de zorg een rommeltje is. Hart ontvang zowat wekelijks berichten van inwoners over een breed scala aan onderwerpen en die creëren samen het beeld van een zoekende, rommelige organisatie.

De fractie van Hart is daarom van mening dat het College andere prioriteiten moet gaan stellen en er voor moet gaan zorgen dat dit soort essentiële processen op orde zijn. Men is ook boos dat het college de raad niet heeft geïnformeerd over de waarschuwing die de gemeente heeft gehad van de waarderingskamer waardoor de inning van de WOZ-belasting in gevaar kwam.

De vragen die de fractie van Hart voor Schijndel aan verantwoordelijk wethouder Jan Goijaarts heeft gesteld zijn te lezen in dit document.

Geld, belasting

 
Tip de redactie!