logo Gemeente Meierijstad

Gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. De waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad is bedoeld om een organisatie, vereniging, individu of ondernemer in het zonnetje te zetten, als men iets goed doet waardoor inwoners met een beperking mee kunnen doen. Met de uitreiking van de prijs willen we meerdere doelen bereiken. Enerzijds de waardering uitspreken voor de inzet van die persoon of organisatie die de prijs wint. Anderzijds laten we hiermee zien welke mooie activiteiten of mogelijkheden er zijn voor mensen met een beperking in Meierijstad. Hiermee hopen we ook anderen te inspireren, enthousiast te maken en de bewustwording te vergroten.

Door wie wordt het gemaakt?

De waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad wordt ontworpen door een kunstenares. De tekeningen die op het kunstvoorwerp komen te staan, zijn gemaakt door mensen met een beperking uit verschillende kernen van Meierijstad. We nemen de visie ‘niet over ons zonder ons’ serieus als gemeente. Daarom betrekken we mensen met een beperking bij het maken van de prijs en kunnen zij mensen aandragen die de waarderingsprijs zouden moeten krijgen.

Voor wie is het?

Elke twee maanden wordt de waarderingsprijs uitgereikt aan een organisatie, vereniging, individu of ondernemer die iets goeds doet voor onze inwoners met een beperking, waardoor zij mee kunnen doen. Er zijn in totaal 12 waarderingsprijzen om uit te reiken.

Wilt u iemand aanmelden voor de prijs?

Kent u iemand, een vrijwilliger, een verenging, een organisatie en werkgever die het mogelijk maakt dat mensen met een beperking mee kunnen doen en waarvan u vindt dat hij of zij in het zonnetje gezet moet worden omdat hij/zij veel goeds doet voor mensen met een beperking? Mail uw reden(en) waarom u vindt dat hij/zij de prijs moet krijgen naar meedoen@meierijstad.nl. De jury zal dan de aangedragen partijen (nominaties) beoordelen en kiezen wie de prijs krijgt.




Tip de redactie!