H.C.G. te sterk voor dames Zephyr

logo-zephyr-Schijndel

Na de verloren wedstrijd van vorige week waren de dames van Zephyr gebrand op een overwinning in eigen huis tegen H.C.G. uit Geldrop. Aangezien zij 4e staan in de poule was dit een ambitieuze doelstelling.

De wedstrijd kwam langzaam op gang bij beide teams. Na enkele aanvallen zonder doelpunt werd het eerste punt gescoord door Loes Ketelaars vanuit de rechterhoek. De dames stonden zowel in de aanval als in de verdediging niet hun mannetje en hier maakte H.C.G. gebruik van. Zij scoorden maar liefst 8 keer achter elkaar. Er werd verwarring gezaaid in de verdediging van Zephyr doordat H.C.G. gebruik maakte van meerdere cirkelspeelsters en elkaar iedere keer mooi vrij wist te spelen. De energie vloeide weg uit het team van coach Ad Martens waardoor de ruststand uitkwam op 2-11.

Doordat de dames geen vaste keepster hebben stond Esther van Eggelen de eerste helft in de goal. Tijdens de rust maakte zij plaats voor Alisha de Wit. Na een peptalk in de rust herpakte de dames van Zephyr zich. Enkele doelpunten werden door Sonja van Hamond en Sabrina Timmermans gescoord, nadat ze waren aangespeeld door onder andere Willeke Timmers. In de verdediging bleef het lastig voor Zephyr aangezien H.C.G. naast de diverse goede cirkelspeelsters ook van afstand doelpunten wist te maken. In de aanval wist Esther van Eggelen te scoren door een mooi een-tweetje met Sonja van Hamond. Dit mocht echter niet baten want de stand stond inmiddels op 6-15. Een spannende wedstrijd zou het niet meer worden maar toch lieten de dames van Zephyr zich niet kennen en knokten tot de laatste minuut. Yvonne van de Burgt scoorde doordat er goed druk werd gezet door de opbouwers in het team. Helaas raakte Alisha de Wit in de laatste minuten van de wedstrijd geblesseerd en werd Marielle van der Aa in het doel gezet. Nog enkele snelle aanvallen volgden waardoor de eindstand uitkwam op 8-20.