Glasvezelaanleg gestart in buitengebied Meierijstad en Sint-Michielsgestel

Logo Glasvezel buitenaf

In Schijndel is gisteren de eerste schop in de grond gegaan voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Meierijstad en Sint-Michielsgestel. De eerste graafwerkzaamheden werden uitgevoerd door Harry van Rooijen, wethouder van Meierijstad, Lianne van der Aa, wethouder van Sint-Michielsgestel en Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer van Glasvezel buitenaf. Op 7 mei werd bekend gemaakt dat er glasvezel in dit gebied komt, toen 71% van de inwoners zich had aangemeld.

Trots op ambassadeurs

Wethouder Van Rooijen is zeer te spreken over de glasvezelcampagne: “De campagne is heel goed verlopen. We hebben een kleine 60 ambassadeurs in dit gebied die zich heel goed hebben ingezet om dit resultaat te halen. Daar mogen zij en wij trots op zijn. Met glasvezel geven we een economische en leefbaarheidsimpuls aan ons omvangrijke buitengebied.” Ook wethouder Van der Aa is blij met de komst van glasvezel. “We hebben in dit gebied veel (agrarische) bedrijven, voor wie een goede internetverbinding tegenwoordig onmisbaar is. Met dit glasvezelnetwerk houden wij deze regio aantrekkelijk, niet alleen voor agrariërs en andere ondernemers, maar voor alle inwoners,” aldus Van der Aa.

Goede samenwerking

Jos van der Klauw is ook blij met dit resultaat: “We vinden het fantastisch om te zien dat we met 71% ruim over de ondergrens van de campagne zijn gegaan. Dat hebben we te danken aan een goede samenwerking in dit gebied, zowel met de ambassadeurs als met de gemeenten.” Aannemer Van Gelder voert de werkzaamheden in dit gebied uit. De werkzaamheden starten in het gebied tussen Schijndel en Sint-Oedenrode. Naar verwachting duurt het ongeveer een jaar totdat alle aansluitingen in het gebied gemaakt zijn. In totaal gaat het om ongeveer 509 km glasvezel.

Meer informatie

Meer informatie, ook over de planning van de aanleg, is beschikbaar op https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/meierijstad-sint-michielsgestel/. Bewoners kunnen voor vragen over de aanleg van glasvezel in hun gebied door Glasvezel buitenaf contact opnemen met de klantenservice, via 088-7585800.

Glasvezel Buitenaf
Tip de redactie!