Getuigenoproep poging tot inbraak en insluiping in woning

Logo politie

De politie zoekt getuigen van een poging tot inbraak in de Van Tuijllaan. Deze poging tot inbraak vond afgelopen weekend plaats aan de achterzijde van de woning. Het is hoogstwaarschijnlijk dat dit op de zaterdag in de vooravond is geweest (Hierbij gaat de politie uit van andere recente inbraken).  In de van Tuijllaan bleef het gelukkig bij een poging tot inbraak.

Zondag 29 maart betrapte een bewoner van de Rooiseweg een man op heterdaad die in zijn woning was binnengedrongen terwijl hij in de woning aan het klussen was. Nadat hij de  Pools sprekende man betrapte met spullen uit zijn huis ontstond een worsteling waarbij de indringer uiteindelijk wist te ontsnappen, waarna hij vluchte via de Rooiseweg in de richting van de Jumbo. Later werd bij de woning een grijs-blauwe fiets ontdekt waarmee de man mogelijk naar de woning is gekomen. Het was een fiets van het merk Batavus type Weekend.

Van de man is een signalement bekend:

– kalende man
– sprak Pools
– begin 30 jaar
– blank
– bruine jas
– tatoeages in de nek

Mocht je iets gezien hebben op zaterdag 28 maart in de van Tuijllaan of op zondag 29 maart op de Rooise Heide of gaat er een lampje branden bij het zien van de fiets. Neem dan contact op met de politie:  0900-8844. Je kunt ook anoniem de informatie kwijt, bel dan 0800-7000.
Het kenmerk: 2020067443 #OOBRSC

 




Tip de redactie!