Reumabeweeggroep

Woensdagavond jl. vond de eerste thema-avond plaats van Reumabeweeggroep (tevens reumapatiëntenvereniging) De Meierij. Het thema was ‘Reuma, Vermoeidheid en Bewegen’. Dat het thema leeft, bewees de grote opkomst van het publiek.

Prof. Dr. v. Riel en Dr. Rongen hielden een presentatie over het thema en het grote belang van (meer) bewegen met reuma. Door wetenschappelijke onderzoeken is de waarde hiervan inmiddels aan te tonen. Dus juist het tegenovergestelde van de behandelingen met bedrust zoals dat in het verleden werd geadviseerd. Het gezegde ‘rust roest’ blijkt zéker voor mensen met reuma te gelden. En dat geldt niet alleen voor reumatoïde artritis, maar voor alle vormen van reuma, zoals fibromyalgie, artrose, etc.

Aansluitend wil Reumabeweeggroep De Meierij dan ook een oproep doen aan mensen met reumatische klachten om lid te worden van de vereniging. De hoofddoelstelling van deze vereniging is het aanbieden van een beweegprogramma in extra verwarmd water en onder leiding van een fysiotherapeut. Dit vindt plaats in zwembad De Molen Hey in Schijndel. Tijdstippen zijn dinsdag- of vrijdagmiddag van 12.00-13.00 uur en op dinsdag- of donderdagavond van 18.00-19.00 uur. Op de donderdagavond is nog de meeste ruimte in de groep omdat deze het laatste is opgestart. Men wordt lid voor de duur van een jaar en kan dan wekelijks, of naar wens zelfs twee keer per week, deelnemen aan het beweegprogramma, m.u.v. alle schoolvakanties.

U bent van harte uitgenodigd om eens een kijkje te nemen op de website www.reumabeweeggroepdemeierij.nl . Hier vindt u alle informatie en kunt u ook terecht voor aanmelding. Wij zien u graag komen om samen met lotgenoten te bewegen ten bate van uw gezondheid!

Reuma beweeg groep
Foto: Reuma Beweeg Groep
Tip de redactie!