Gemeente Meierijstad – Medewerker aan het woord

“Van riolering tot verlichting: het leukste is om samen buiten een mooi project te maken”. Kees van Ravensteijn is als directievoerder projecten bij de gemeente Meierijstad betrokken bij diverse projecten, onder andere de renovatie van de Bloemenwijk in Veghel en het uitbreidingsplan Hulzebraak in Schijndel. “Als directievoerder projecten ben ik verantwoordelijk voorde planning, het aansturen van de aannemer. Maar ook het zorgen dat de bewoners goed geïnformeerd zijn hoort daarbij.

Ik houd mij bezig met de begeleiding van alle werkzaamheden in de openbare ruimte en alles wat daarbij komt kijken, van riolering tot bestrating en verlichting. Het leukste van mijn baan vind ik om, samen met een aannemer, buiten een mooi project te maken.

Het is mooi om te zien dat mensen daarna vaak ineens met hun eigen tuin aan de slag gaan omdat de omgeving zo opgeknapt is. Als gemeente zijn we de eerst verantwoordelijke voor de openbare ruimte. Daar horen heel veel facetten bij. Alles wat de mensen zien op straat maar er gebeurt ook heel veel onder de grond. Zoals leidingen en riolering. De gemeente heeft de verplichting om een bepaald niveau in stand te houden. Dat is belangrijk voor iedereen.

Kees van Ravensteijn, Gemeente Meierijstad

Om een voorbeeld te noemen: sinds we riool hebben is de levensverwachting van mensen met vijftien jaar gestegen. Communicatie is heel belangrijk bij de projecten die wij doen. Zo houden we informatieavonden voor bewoners. Maar het gaat tegenwoordig ook heel snel via allerlei andere kanalen, via Facebook en Twitter. Het brengt vaak wel wat teweeg wanneer wij aan de slag gaan. Vernieuwen van het riool duurt zes weken, nieuwe leidingen leggen vaak tien tot twaalf weken. Dat het zorgt voor overlast, dat begrijpen we heel goed.

We willen de overlast zoveel mogelijk beperken. Waar het nodig is leveren we maatwerk. Bijvoorbeeld wanneer mensen heel slecht ter been zijn. Soms moeten we keuzes maken, we kunnen het niet altijd iedereen naar de zin maken. Als iets echt niet kan dan ben ik daar ook duidelijk in, maar als gemeente willen we wel luisteren naar onze inwoners. En op zoek gaan naar oplossingen, dat doen we samen.”

 

 

 
Tip de redactie!