Gemeente Meierijstad – Ken je raadslid: Lambèr Gevers

In deze rubriek stelt een raadslid zich voor aan de inwoners van Meierijstad. Deze week Lambèr Gevers (55) uit Schijndel, getrouwd en vader van 3 kinderen. Hij is raadslid sinds 2014 en zit namens Hart voor Schijndel in de raad. Hij typeert zichzelf als een raadslid dat meedenkt en concessies doet waar mogelijk. Hij schroomt niet om de grenzen op te zoeken om een standpunt kracht bij te zetten.

Meierijstad, Lamber Gevers

Over de reden van zijn raadslidmaatschap zegt Lambèr: “Het overkwam me regelmatig dat ik om me heen keek en dacht: Dat kan anders, beter! Daarnaast presenteerde ik in Schijndel al meer dan 15 jaar een lokaal politiek tv-programma waarvoor ik me in politieke onderwerpen verdiepte. Aangezien ik niet iemand ben die zaken snel uit de weg gaat, heb ik de stap gezet om in de politiek te gaan. Daarom werd ik raadslid: om iets nuttigs te doen voor de gemeente waarin ik geboren en getogen ben.”

Uitdaging

Volgens Lambèr kun je als raadslid dingen echt gedaan krijgen. “Je moet wel van een uitdaging houden en een doorzetter zijn. Zelfs als je met je fractie een meerderheid van de gemeenteraad weet te overtuigen, betekent dat niet dat er direct geld is. Ook niet of je idee wordt uitgevoerd zoals jij het hebt bedacht. Misschien moet je genoegen nemen met stap 1 om later stap 2 en 3 te bereiken. Daar moet je tegen kunnen. Sterker nog: je moet er plezier in hebben om, met de beperkingen die er zijn, toch zo veel mogelijk voor elkaar te krijgen.“

Kloof

Als raadslid wil Lambèr de kloof tussen burgers en politiek overbruggen. “Het vertrouwen en de deelname van burgers in politiek is afgenomen. De burger is minder geneigd zijn oren te laten hangen naar autoriteit. Er is daarom behoefte aan bestuurlijke vormen die vertrouwen wekken en op termijn vertrouwen kunnen opleveren. Dat kan door burgers mee te laten denken binnen vooraf aangegeven kaders. Burgers zichtbare niet van bovenaf geregisseerde invloed te geven op politieke advisering en besluitvorming.”

hart voor schijndel logo
Tip de redactie!