‘Ik ben f*cking enthousiast man’

Met deze woorden betrad een speler van het G-team van Schijndel/DE WIT zaterdag jl. het hoofdveld voor het spelen van zijn laatste wedstrijd tijdens het G-toernooi . Een eerdere verliespartij en een gelijkspel, beide hadden geen invloed op het spelplezier van deze jongeman. En hiermee staat hij voor de spelvreugde die gedurende het gehele toernooi van de gezichten van de spelers en speelsters was af te lezen.

Zo’n 10 jaar geleden is Schijndel/DE WIT op initiatief van het toenmalige bestuur gestart met G-voetbal. De behoefte aan G-voetbal bestond al langer en daarnaast wilde en wil Schijndel/DE WIT zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen door voetballers uit alle geledingen van de samenleving een platform te bieden om te sporten.
Jan Pennings, Wim Langstraat en Ben Vervoort waren de eerste trainers die, samen met Jeanne van Heertum als begeleider, met een kleine groep G-voetballers aan de slag gingen. Na een wat aarzelende start en met enig doorzettingsvermogen, mogen we 10 jaar later spreken van een bloeiende afdeling, waar mannen en vrouwen wekelijks tijdens trainingen en wedstrijden veel plezier beleven. Dat ook het niveau is gestegen blijkt uit de vele kampioenschappen die tijdens het 10-jarig bestaan zijn behaald.

Dat het bestuur van Schijndel/DE WIT 10 jaar G-voetbal niet onopgemerkt voorbij wilde laten gaan, moge duidelijk zijn. Een eerste G-toernooi leek een passende gelegenheid om dit jubileum te vieren. Vianen Vooruit, V.V. Reeshof en HVCH waren zaterdag 25 augustus jl. dan ook naar het Zuideinderpark gekomen om het 10-jarig jubileum van het G-voetbal bij Schijndel/DE WIT op te luisteren.

Voordat de eerste bal aan het rollen kwam, werd elk team op de foto gezet. Voor het G-team van Schijndel/DE WIT had dit nog een extra reden. Als een soort van jubileumcadeau werd het team door Lunchcafé Le Blanc, het bedrijf dat bij De Wit Schijndel, de Nr. 1 in Kamperen, Tuin en Sport, de catering verzorgt, in een nieuwe outfit gestoken. Waardering alom hiervoor en speciaal van de G-voetballers die Le Blanc trakteerde op een groot applaus. Le Blanc hartstikke bedankt voor de prachtige tenues.

Vervolgens, klokslag om 10.00 uur, kon trainer van het eerste uur, Wim Langstraat, het toernooi openen door op het hoofdveld de aftrap te doen. Elk team speelde daarna drie wedstrijden in een zogenaamde halve competitie. Uiteindelijk bleek Vianen Vooruit op basis van een beter doelgemiddelde de eerste prijs in de wacht te slepen. HVCH werd tweede, V.V. Reeshof derde en Schijndel/DE WIT vierde. Na afloop mocht elk team een beker en elke speler en begeleider een medaille uit handen van Ad van Helvoort en Herman Ketelaars, bestuursleden van de Supportersvereniging Schijndel, in ontvangst nemen.

We mogen terugkijken op een zeer succesvolle eerste editie van dit G-toernooi. Onze dank en waardering gaat uit naar:
• De toernooicommissie, in het bijzonder Ben van Raaij,
• Carlo van de Burgt, speaker
• Jan van Kasteren en zijn collega’s van de kantine
• De Supportersvereniging Schijndel voor het beschikbaar stellen van de bekers en medailles
• De scheidsrechters Karel Sanders en Bep Lamme.
• Lunchcafé Le Blanc voor de nieuwe tenues.

Volgend jaar opnieuw een dergelijk toernooi. Hopelijk met acht deelnemende teams en zeker met ‘f*cking veel enthousiasme’.

Schijndel-Online was bij het jubileum toernooi aanwezig en maakte de onderstaande fotoreportage.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Tip de redactie!