Afgelopen vrijdag werd er door de jeugd geklommen en zaterdag was het de beurt aan de volwassenen. Er werd fanatiek geklommen in de twee 16 meter hoge palen, die weer waren neergezet op het veldje achter Casa del Arte in Wijbosch. Daarnaast was er door de organisatie gezorgd voor een fraaie aankleding van het terrein met een podium waarop regelmatig bandjes optraden en voor een gezellige sfeer zorgden. Uiteraard waren er door de organisatie maatregelen genomen ivm de coronacrisis, zo mochten er maximaal 250 mensen op het klimterrein aanwezig zijn. Ook stonden op het terrein desinfectiepunten en werden mensen er regelmatig op gewezen om de 1,5 meter regel in acht te blijven nemen.

In de tussentijd gingen de heldhaftige klimmers met elkaar de strijd aan om zo snel als mogelijk in de palen te klimmen die dit jaar 3 meter hoger waren dan afgelopen jaar. Zeker voor sommige jonge klimmers een hele uitdaging. Maar bij het bereiken van de bel  was er dan ook een enorme overwinning op zichzelf. Er deden bij de volwassenen 64 klimmers mee, waarbij de jongste klimmer 16 jaar was en de oudste deelnemer 72 jaar is. De winnaars werden: bij de heren, Mark Smits met 18.35sec, bij de dames Amber van den Tillaart met 24.59 sec. En tenslotte Peter Donkers met 26.82 sec bij de 50+ categorie.

Bij de jeugd waren dit de winnaars: Meisjes:1:Eline Klein 19.93 sec. 2:Eva Donkers 20.72 sec. 3: Sanne vd Wijdeven 20.94 sec. Jongens: 1.Björn Groenendaal 25,78 sec. 2. Michon Scheutjens 30.28 sec. 3. Jordy v.d.Heuvel 33.15 sec.

Wij waren vrijdag en zaterdag op het terrein aanwezig en maakte onderstaande fotoreportages.

Foto’s Paal en Pop 2020 vrijdag

Foto’s Paal en Pop 2020 zaterdag

Paal en Pop
Tip de redactie!