Foto’s opening expositie KEG – Liesbeth Bijkerk

logo KEG Schijndel

Zaterdagmiddag om 16.00 uur was er een grote groep belangstellenden aanwezig bij de opening van de nieuwe expositie bij de KEG. De nieuwe tentoonstelling “Zonder titel” toont werk van de Eindhovense kunstenares Liesbeth Bijkerk.

Zonder titel’ is niet een titel die je als kunstenaar zomaar aan een expositie geeft. Voor Liesbeth Bijkerk (Hollandia, 1957) past die titel bij al het werk dat in haar solotentoonstelling in Schijndel te zien is; géén van deze werken heeft namelijk een titel. Als alle werken in een tentoonstelling ‘Zonder titel’ heten, dan ligt die titel ook voor de hand voor het geheel. Het uitgangspunt voor deze werken is niet de visuele werkelijkheid. Liesbeth Bijkerk beeldt niets af. Ze schildert bijvoorbeeld geen landschappen, stillevens of portretten. Hoogstens zou je haar werken kunnen zien als sporen van herinneringen, overblijfsels van zintuiglijke ervaringen, van dingen die ze gezien, gehoord of gevoeld heeft.

Tijdens de opening verzorgden Mario van Horrik en Petra Dubach een geluidsperformence. Een ware beleving van geluid in de intieme expostieruimte van de KEG voltrok zich en werd met een groot applaus beloond.

De Keg EXPO bevindt zich op de eerste verdieping van het cc ’t Spectrum Steeg 9 in Schijndel en is te bezichtigen tijdens de openingstijden van ‘t Spectrum (maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur). De toegang tot deze expositie is gratis.

Hieronder een reportage van de opening afgelopen zaterdag.
Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Tip de redactie!