Afgelopen vrijdag werd in Schijndel een mooie start gemaakt met het Carnaval. In de ochtend trokken Prins Carlo en zijn gevolg samen met het Schorsbos scholenorkest langs diverse scholen om daar met de leerlingen er een gezellig feest van te maken. ‘s-middags was er in de spiegeltent een carnavalsevenement voor de Schijndelse jongeren. Tijdens dit evenement werden ook de prijzen uitgereikt voor de mooiste ingerichte winkeletalage en de mooiste in elkaar gezette karren door leerlingen van de basisscholen. In de avond was het tijd voor het gezellige Kolderiek. In een volle spiegeltent traden 18 act’s op waaronder een uit Sint Michielsgestel. Alle klupkes hadden weer hun uiterste best gedaan om een zo goed mogelijke act neer te zetten.

Onderscheiding Rein van Uden

Uiteraard waren ook Prins Carlo en zijn gevolg aanwezig in de spiegeltent en zij hadden voor een persoon een heel bijzondere onderscheiding. Dit was Rein van Uden die zich al jarenlang op allerlei manieren inzet voor het carnaval in Schorsbos. Zo ontwierp het het logo voor Schorsbos en maakt hij de jaarbadges die ieder jaar te koop zijn. Prins Carlo spelde hem dan ook met veel plezier de versierselen op die behoren bij de “De Grote Glimlach”. Deze onderscheiding werd nog maar 1 of 2 keer eerder uitgereikt in Schorsbos.

Raad van Elf winnaar

Een jury bestaande uit de typtjes Conchita Wurst, Nana Mouskouri en Waylon bepaalde unaniem dat de overwinning van deze Kolderiek moest worden toegewezen aan de Raad van Elf die met een soort Schorsbos-songfestival medley een leuke act had weten te creëren. Het kon dan ook niet anders dan dat deze avond werd afgesloten met nogmaals het optreden van de Raad van Elf. Al met al mag de organiserende carnavalsverening de Geinstampers weer terugkijken op een zeer geslaagde avond die volgend jaar voor herhaling vatbaar. Zeker gezien de enthousiaste reacties van de aanwezigen.

Schijndel-Online maakte onderstaande sfeerrapportage bij Kolderiek die in 2 albums is ondergebracht.




Album 1:

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank




Album 2:

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank




Tip de redactie!