Oranjecomité Schijndel, logo

Gisterenavond werden de Nederlandse slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen. Hiervoor verzamelde zich een grote groep belangstellenden in ’t Spectrum en op de Markt.  De belangstellenden die zich verzameld hadden in ’t Spectrum vertrokken rond 19.15 uur in een stoet richting de markt vooraf gegaan door de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia en het Gilde Sint Catharina en Barbara.

Op de markt opende voorzitter Hans Fassbender van het Oranje Comité de herdenkingsplechtigheid met een welkom en kort openingswoord. Hierna nodigde de hij wethouder Jan Goijaarts uit om namens de gemeente Meierijstad een krans te leggen, gevolgd door de oud-strijders en vertegenwoordigers van het Oranje Comité.

Luca Cornelissen werd uitgenodigd om een gedicht voor te dragen en Koninklijke Harmonie Sint Cecilia speelde een passend muziekstuk. Waarna Arianne Kamphorst  van der Steen de Taptoe speelde om de twee minuten stilte in te luiden.

Na de twee minute stilte dankte voorzitter Hans Fassbender van het Oranje Comité iedereen voor de komst en konden belangstellenden de herdenkingsbijeenkomst in de kerk bezoeken.

Hieronder de foto’s die wij gisteren tijdens de dodenherdenking maakten.

Dodenherdenking-2019_foto's

Album 1

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank

Album 2

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Tip de redactie!