zaterdag schorsbos 2019Op zaterdag 2 maart stond in het teken van Schorsbos verwelkomt. De middag werd geopend met de proclamatie bij de Hopbeljanus. Marscha ging met knikkende knieën de hoogte in om de aanwezigen toe te spreken. Daarna was het de beurt aan Prins Felix en Adjudant Bart om iedereen welkom te heten.

Nadat de carnavalsvierders welkom waren geheten met mooie woorden en de 11 geboden werd er richting de markt gelopen waar de pomp al was aangesloten door voormalig Prins Martinus d’n Urste en Mark de Graaff. De Crazy Pinternationals stonden bij de pomp klaar om hun record poging eendjes gooien te behalen. De aanwezigen kregen allemaal een eendje om door het gat te gooien. Ondertussen werd er volop getapt bij de pomp. Op een gegeven moment werd dan toch het startsein gegeven om de eendjes te gooien. Maar liefst 111 eendjes gingen door het gat heen. De notaris (die gehuld was in eendenpak) ondertekende samen met prins Felix en Peter Hellings de recordpoging.

Na de recordpoging werd er nog lekker doorgedronken op de markt en kon er daarna gang gezet worden naar de spiegeltent. In de spiegeltent werden de jaarlijkse onderscheidingen uitgereikt door Prins Felix. Zo waren “De Beste breier” voor Harrie van Herpen, de “Ere Schorsbosser” voor Dries van der Heijden en de “de pul van Ria” voor Peter Hellings. Deze personen hebben veel betekend voor het Schijndelse carnaval.

Toen deze belangrijke verplichtingen voorbij waren stond de wedstrijd “’n Steek onder water” op het programma. Iedere carnavalsvereniging mocht een eigen hoed versieren en deze pimpen. De winnaars van deze middag werden de leden van Hoefnix, maar tijdens de winnaarsspeech lieten zij weten het gewonnen vat bier niet te hoeven. Hoefnix schonk het vat bier namelijk aan de nummer twee de Kôie keie. De Kôie keie waren hier natuurlijk héél blij mee. Als afsluiting van de middag kon er aangesloten worden bij het buffet.

Bekijk hieronder de foto’s van deze zaterdagmiddag terug

Kinderoptocht Wijbosch

Proclamatie Schorsbos 2019

Laat de pomp maar Schuimen 2019 met recordpoging Crazy Pinternationals

Carnaval 2019 zaterdag in de spiegeltent met de steek onder water album 1

Carnaval 2019 zaterdag in de spiegeltent met de steek onder water album 2
Tip de redactie!