Foto’s 25 -jarig jubileum dierenpark Plein – onthulling nieuwe naam

Dierenpark Plein bestaat 25 jaar en heeft sinds zondagmiddag een nieuwe naam. Om deze naam bekend te maken was wethouder Jan Goijaarts (CDA) aanwezig om met een ferme ruk aan het doek wat voor het bord met de nieuwe naam hing te onthullen. Maar voordat hij dat deed vroeg hij aandacht voor al het werk dat door vrijwilligers wordt verzet om het park netjes te houden en om de aanwezige dieren een goede verzorging te bieden. Hiervoor zijn een 7 tal vrijwilligers dagelijks actief, maar extra vrijwilligers liefst uit de wijk Plein zij altijd welkom.

Ook vroeg de wethouder aandacht voor de inzamelingsactie van de stichting die het dierenpark beheerd. Om wat centjes te verdienen worden er bij de ingang eieren verkocht deze staan nu een een kastje waar iedereen zijn eieren kan pakken. De bedoeling is dat het verschuldigde bedrag voor de eieren wordt betaald in een kas. Alleen wil het nog wel eens voorkomen dat mensen eieren meenemen zonder te betalen. Daarom wil de stichting een eieruitgifte apparaat aanschaffen. Een dergelijk apparaat vergt een investering van €2500,- en die heeft de stichting niet. Daarom vraagt de stichting om donaties om deze aanschaf mogelijk te maken. De wethouder heeft zijn persoonlijke donatie gedaan in de bus bij het dierenpark.

Uiteraard moest de wethouder na zij warme pleidooi voor meer vrijwilligers en voor een donatie ook de naam van het Park onthullen. Het park zal voortaan “Dierenplein” gaan heten zo werd zichtbaar nadat de wethouder het doek had verwijderd.

Na de onthulling konden kinderen en volwassenen deelnemen aan de activiteiten die in het kader van het jubileum waren georganiseerd.

Wil je ook een donatie doen dan kun je je gift overmaken op rekeningnummer:

NL19 RABO 0328 0658 38
tbv CJ Thieme-Krüs
ovv Het Dierenplein Eierenautomaat

Inmiddels is al reeds €200,- gedoneerd voor deze actie.

Hieronder enkele foto’s die we zondagmiddag maakten.
Dierenpark-Plein_nieuwe-naam

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Tip de redactie!