G-snakes, Afval
Foto: gemeente Meierijstad

Sinds een paar weken zijn ze op nog meer plekken in Meierijstad te vinden: blikvangers! In deze blikvangers kunnen fietsers eenvoudig tijdens het fietsen hun afval kwijt. Ze zijn geplaatst op strategische punten, op plekken waar veel fietsers langskomen. Wie
heeft al raak gegooid?

De blikvangers zijn geplaatst in opdracht van de gemeente, in het kader van de aanpak zwerfafval. Tijdens het fietsen van school naar huis iets lekkers eten of bij een fietstochtje wat te drinken meenemen, is heel gebruikelijk. Maar wanneer het flesje, zakje of blikje leeg is, is stoppen om het weg te gooien simpelweg onhandig. De blikvanger is zo gemaakt en geplaatst dat juist tijdens het fietsen, het afval gemakkelijk weg te gooien is.

Naast de extra geplaatste blikvangers, zijn ook op verschillende plekken op scholen, bij winkels en bij wegrestaurants de zogenaamde G-snakes (zie bovenstaande afbeelding) geplaatst. Ook hierin kan afval weggegooid worden terwijl je fietst of in de auto zit.
Wethouder Harry van Rooijen van Infrastructuur en Duurzaamheid: “Samen met u, het bedrijfsleven, scholen en Stichting Nederland Schoon proberen we in Meierijstad hetzwerfafval terug te dringen.”

Ga op zoek naar deze bijzondere afvalbakken om te zien of jij ook raak kunt gooien. Zo houden we samen Meierijstad schoon. Vanaf nu: Afval in de blikvanger, ook onderweg!

Blikvanger, Afval
Tip de redactie!