Foto’s 24 uur darten tegen depressie met Marc van den Broek

In de Triangel bar in Schijndel heeft Marc van den Broek meer dan €4000,= opgehaald voor het goede doel. Vanaf vrijdagavond 20.00 starte hij met 24 uur lang darten. Hiermee wil Marc geld inzamelen naar wetenschappelijk onderzoek om depressies te bestrijden. Hij doet dit omdat zijn eigen partner ook al jaren last heeft van depressies. Zij neemt op dit moment deel aan een wetenschappelijk onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen.  Het gaat nu op en af af met zijn partner, door meer wetenschappelijk onderzoek hoopt Marc dat er een beter toekomstperspectief komt voor haar en andere mensen die te kampen hebben met depressies.

Schijndel-Online was bij de start aanwezig waar Marc de eerste pijlen gooide tegen Gonny Schouten de eigenaresse van de Triangel bar. Onder toeziend oog van familie, vrienden en collega’s wist hij de eerste partij te winnen. Nog vele partijen zouden volgen.

Zaterdag gingen we even peilen hoe het ging met Marc. Vooral de vroege ochtend was zwaar, maar dankzij de vele steun die hij mocht ontvangen kon hij zich er doorheen slaan. Er was zelfs voor Marc uitgerekend dat hij aan het einde van de 24-uurs darts sessie 10 kilometer zou hebben gelopen. “Wie zegt er nu nog dat darts geen sport is”  zei Marc daarbij met een knipoog.

Nadat we gingen kijken begon Marc aan de laatste lootjes van de dartsmarathon. De voorlopige eindstand van €4160,= is een prachtig bedrag om verder onderzoek te kunnen gaan verrichten naar wetenschappelijk onderzoek naar het bestrijden van depressies.

Hieronder een fotoverslag van het 24-uurs darten.
Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Tip de redactie!