Filmclub Schijndel vertoont I, Daniel Blake in het Citytheater

Filmclub Schijndel

Op dinsdag 2 mei vertoont Filmclub Schijndel in het Citytheater de film ‘I,Daniel Blake’ van de bekende Britse regisseur Ken Loach. Voor deze film ontving hij de Gouden palm van Cannes. Ken Loach is een sociaal bewogen regisseur die opkomt voor het onrecht dat ‘de kleine man’ aangedaan wordt. Zo ook in deze film.

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Na het overlijden van zijn vrouw woont hij alleen. Daar kan hij zich aardig redden en knutselt hij in zijn vrije tijd graag aan mooie houten dingen. Tot hij een hartaanval krijgt, arbeidsongeschikt wordt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de Staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem, maar loopt daar voortdurend op vast. Gelukkig ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie met haar twee kinderen, die ook worstelt met ‘het systeem’.Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug.

Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand en maken van I, Daniel Blake een oprechte, emotionele en uiterst innemende film.

Filmclub Schijndel, dinsdag 2 mei in het Citytheater, aanvang om 20.30 uur. Reserveren voor deze film is niet nodig. Voor leden is de toegang gratis, niet leden betalen 7,50 euro

 Tip de redactie!