Logo Filmclub Schijndel

Op dinsdag 12 maart vertoont Filmclub Schijndel de hartverscheurende film Capharnaüm, winnaar van de publieksprijs van het afgelopen Internationaal Filmfestival in Rotterdam (IFFR 2019). Capharnaüm (Franse woord voor ‘puinhoop’, ‘chaos’), is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind.

In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Rechter: “Waarom klaag je je ouders aan?” Zain: “Voor dat ze me leven hebben gegeven. Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken om te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en alles beslissende keuzes. De casting in deze film is een klein wonder, want alle rollen zijn sterk bezet, met de kinderen als grote uitblinkers. Veel van haar acteurs plukte de regisseuse, Nadine Labaki, van de straat, waar ze in vergelijkbare omstandigheden leefden als hun personages.

Filmclub Schijndel vertoont deze film op dinsdag 12 maart om 20.30 uur in ‘t Spectrum. Deze film is voor iedereen toegankelijk, voor leden van de Filmclub gratis en niet-leden betalen 8,00 euro. Reserveren is niet nodig. Meer informatie over de film en de Filmclub is te verkrijgen via www.schijndelfilm.nl

Filmclub-Schijndel_Capharnaum
Tip de redactie!