Expositie hoeden van jong talent Tess Schevers bij St. Barbara

In de Hoflaan van St Barbara is momenteel een tentoonstelling te zien van hoeden van de Schijndelse Tess Schevers.

Tess Schevers is 22 jaar en heeft de afgelopen 5 jaar gestudeerd aan het het Sint Lucas in Boxtel en heeft afgelopen juni haar diploma gehaald. Daarmee is ze nu hoedenmaker en textieldesigner. De afgelopen jaren heeft ze hoeden gemaakt die op verschillende thema’s zijn geïnspireerd, waarbij ze haar inspiratie haalde uit de architectuur. Zo ook de kleuren van de hoeden.

In het maken van hoeden maken kan ze haar creativiteit kwijt en ze kan het goed combineren met haar allergrootste passie, textiel. Ze vind het ontzettend leuk om nieuw en innovatief textiel te ontwikkelen, wat ze weer kan verwerken in haar hoeden. Tess is altijd op zoek naar iets nieuws en wil materiaal op een andere manier gebruiken dan waarvoor het bedoeld is. Zo wordt het een echte ‘Tess-hoed’, waardoor mensen het werk kunnen herkennen.”

De uitdaging van Tess voor komend jaar is oude technieken in een nieuwe jasje steken door middel van innovatie. Denk aan 3D printen en lasersnijden. Haar doel is om volgend jaar op de Dutch Design Week te staan. Is het niet rechtsom, dan linksom.

Wilt u de hoeden bewonderen, loop gerust binnen! Dit kan tussen 9.00 ‘s-morgens en 21.00 uur ‘s-avonds.  De tentoonstelling is voorlopig nog te zien in St. Barbara.

En weet u dat u in ’t Torentje gezellig een kopje koffie kunt drinken, eventueel met iets lekkers erbij?

U bent van harte welkom!

Laverhof, St. Barbara
Tip de redactie!