Het komende weekend in Schijndel

Ook dit weekend zijn er weer diverse activiteiten in Schijdel. Hieronder een overzicht van wat er allemaal te doen is.

Op vrijdag 27 september kunt u bijvoorbeeld aanschuiven bij het buffet in het Gasthuis. Stichting rondom de toren heeft deze dag haar maandelijkse Boschwegse bingo in de gymzaal aan de Papaverstraat. Theatergroep Meij zal in ’t Spectrum het theaterstuk Festen op de planken brengen. In de Vink zal door de KBO een dansavond gehouden worden. Voor de jonge jeugd is er korfbal bij de Soos cosy up. Voor de 18+ jeugd van Schijndel en omstreken is het in café de Sok “Soppen met team TNT” en in het City theater komt Rave van Fortuin de jungle verbouwen.

Op zaterdag 28 september starten vroeg in de ochtend brandweerwedstrijden. Kijk dus niet raar op als u diverse brandweerauto’s ziet rijden van korpsen uit het gehele land. De top 6 van Nederland neemt namelijk deel aan de landelijke finale die door brandweer post Schijndel wordt georganiseerd.

Deze gehele dag zijn er ook op diverse locaties activiteiten ronden de nationale burendag. Bij de Schaapskooi kunnen mensen hun eigen fruit laten persen op de fruit pers dag. Waren er vorige week diverse activiteiten rondom Operation Market Garden, deze week zal Dirk Paagman op zaterdag een fietstocht houden waarbij hij je meeneemt langs historisch belangrijke plekken.

Aan het begin van de avond zal er een 12+ party gehouden worden in het City theater. De Jungle fissa is speciaal voor de jeugd van 12 tot 15. ’S Avonds zal in het City Theater Glibberig met Gaza zijn. Bij grand café de Hopbel staat de blues band Gadja op het podium.

Op zondag 29 september wordt gevierd dat het Lidwina 85 jaar en het Gasthuis 10 jaar bestaat. In de Vink zal er een vogelkeuring plaats vinden. Deze dag zijn er rondom het Lidwina diverse activiteiten. Bij Speelhonk de Instuif kunnen de kinderen hun talenten laten zien tijdens Schijndel’s got talent. Op het paardensportterrein aan de Dungense steeg zal de Schijndelse ruiterdag plaatsvinden. Tijdens dit evenement kunnen de Schijndelse ruiters hun kunnen tonen in diverse categorieën.

Bekijk onze evenementenkalender voor een actueel overzicht van de evenementen in Schijndel. Mist u een evenement? Of wilt u een evenement toe laten voegen? Stuur dan een mail naar info@schijndel-online.nl of stuur een WhatsApp naar 06-82255837. Ook als u leuke foto’s of video’s heeft van een evenement mag u deze naar ons toe sturen. Wij plaatsen ze graag.
Tip de redactie!