Eerste openlucht Escaperoute van Nederland in Meierijstad

MEIERIJSTAD – Een Escape Room, maar dan net even anders. Op vrijdag 4 september werd Escaperoute Meierijstad officieel geopend door wethouder Coby van der Pas. Hiermee is de eerste openlucht Escaperoute van Nederland een feit. De activiteit werd ontwikkeld in het kader van 75-jaar bevrijding en heeft als doel om de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog op een vernieuwende manier levend te houden.

Zeker nu de generatie ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog langzaam weg dreigt te vallen, is het van groot belang om de herinneringen aan deze ingrijpende tijd levendig te houden. Vanuit die gedachte kwam Escaperoute Meierijstad tot stand. De route voert rondom recreatieberg De Vlagheide in Meierijstad, een plek met een belangrijke rol gedurende de bevrijding van Brabant. Deelnemers aan de Escaperoute krijgen opdrachten die verwijzen naar gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onderweg komen zij langs locaties waar deze gebeurtenissen daadwerkelijk plaatsvonden. Vanaf nu te boeken

Spitfire speeltoestel
De Escaperoute speelt zich af in Meierijstad, maar is voor deelnemers uit alle windstreken interessant en uitdagend. De verhalen zijn herkenbaar en de opdrachten zijn prikkelend. Escaperoute Meierijstad is vanaf heden te boeken via www.escaperoutemeierijstad.nl. Escaperoute Meierijstad is ontwikkeld door VVV Noordoost Brabant en dWise met ondersteuning van Gemeente Meierijstad. Het project is mede mogelijk gemaakt Brabant Remembers en het VFonds.

Op (Oorlogs)pad

Eerder ontwikkelde VVV Noordoost-Brabant, in samenwerking met Gemeente Meierijstad, de herdenkingsroute ‘Op (oorlogs)pad.’ Op deze fietskaart werden veertien historische locaties en hun verhalen weergegeven. Escaperoute Meierijstad is een vervolgproject om de geschiedenis levend te houden.
Tip de redactie!