Logo Filmclub Schijndel

Goed nieuws voor wie (ook) graag overdag naar de film wil! Door de komst van de nieuwe podiumaccommodatie in ’t Spectrum kan Filmclub Schijndel nu ook overdag films gaan vertonen!

Op donderdag 24 januari kunt u de aangrijpende film ‘De dirigent’ zien, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen?

Op 24 januari, in podiumzaal ’t Spectrum, aanvang 14.00. Reserveren voor deze film is niet nodig. Voor leden filmclub is de toegangsprijs €6.50, voor niet leden €8.00. Voor bezoekers met een pasje van het KBO is de toegang €7.50 en is er een gratis kopje koffie of thee in de pauze! Voor meer informatie over Filmclub Schijndel kunt u kijken op www. Schijndelfilm.nl.

Filmclub Schijndel, De-Dirigent_st_6_jpg_sd-high
Foto: Filmclub Schijndel
Tip de redactie!