Eerste film 2020 van Filmclub in Podiumzaal

Logo Filmclub Schijndel

Inspirerend, vertederend en humor in ’Hors normes’

Filmclub Schijndel opent het nieuwe (film)jaar met de bijzondere Franse film “Hors Normes”. Het nieuwste product van de makers van de succesfilm “Intouchables”.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. Al meer dan 20 jaar runt Bruno een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen. De regisseurs Toledano en Nakache zijn bekend door hun succesfilm “Intouchables”. Eerder maakten zij een TV-documentaire over de twee vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou, maar merkten toen dat hun verhaal te bijzonder was voor het kleine scherm. Het resultaat is “Hors Normes”, een oprechte film met een inspirerende boodschap, een waardig begin van het nieuwe jaar!

De film is te zien op dinsdag 7 januari in de Podiumzaal van ‘t Spectrum, aanvang 20.30 uur. Toegang voor leden is gratis, niet leden betalen 8 euro. Alleen niet-leden moeten vooraf reserveren, voor leden van de Filmclub is dat niet nodig en zij hebben altijd een zitplaats. Meer informatie over de film en de Filmclub is te verkrijgen via www.schijndelfilm.nl
Filmclub-Schijndel, filmrol

Tip de redactie!