Wedstrijdverslag: Jupiter te sterk voor dames Zephyr

Deze zaterdag stond de eerste thuis wedstrijd op het programma, tegen Jupiter. De dames van Zephyr kampen dit jaar helaas met een blessure van onze opbouwster Marieke van Thiel en moeten het ook stellen zonder Loes Ketelaars. In het doel stond de eerste helft Alisha de Wit en de tweede helft Brenda aan de Wiel, welke beiden sterk waren.

De eerste helft werd geopend met 3 goals in de eerste 10 minuten door Esther van Eggelen en Anouk van Os. Helaas werd hierdoor de tegenstander goed wakker geschud en kwamen ze fel terug door 3 goals op rij te scoren, waarvan 2 vanuit breakouts. Het spel was iets te fel, dit resulteerde in de eerste gele kaart voor Jupiter.

Beide partijen scoorden nogmaals en Zephyr kreeg een penalty, die ze helaas onbenut lieten. De keepster van Jupiter was strak in vorm, waardoor de aanvallen onsuccesvol eindigden. Jupiter liep hierop uit en Esther van Eggelen joeg vlak voor rust de bal het goal in waardoor de ruststand uitkwam op 6-7.

Na de rust waren de teams aan elkaar gewaagd. Om en om werden er punten behaald. Door een strakke goal trok Alisha de Wit de stand recht naar 8-8. De scheidsrechter zag het wat ruige gedrag in het spel en strooide terecht met penalty’s, gele kaarten en 2 minuten voor beide partijen. Helaas was de keepster van Jupiter te sterk, waardoor Zephyr de kansen niet kon inwisselen voor punten. Eindstand werd 11-14.