Dat de Woonboerderij van Nienke Pijnenburg en Frank Claassen een prachtig initiatief is, heeft iedereen al meerdere keren in de media kunnen lezen. En anders is dat te vinden op de website woonboerderijschijndel.nl. Behalve de goede zorg voor hun doelgroep, kinderen die tijdelijk of helemaal niet thuis kunnen wonen, hebben ze ook oog voor andere belangrijke dingen. Zo kunnen kinderen van het VMBO en Praktijkonderwijs zelfvertrouwen en inzicht ontwikkelen bij het mooie maatschappelijke tuinproject van de Woonboerderij.

Door Fairtradeproducten te gebruiken kijken Nienke en Frank ook voorbij de grenzen van Schijndel, naar ontwikkelingslanden. Door onder andere Fairtrade koffie en thee te gebruiken, dragen zij hun steentje bij aan het welzijn van de koffie- en theeboeren. In de eerlijke prijs van Fairtradeproducten zit namelijk een bijdrage om hun levensomstandigheden te verbeteren en te bouwen aan een toekomst voor hun bedrijf, hun familie en hun omgeving.

Bij de Woonboerderij is ook respect voor het milieu. De energievoorziening van de Woonboerderij helemaal up-to date. Er wordt al gebruik gemaakt van een houtkachel met een rendement van 90 % die de grote watervaten verwarmt die om de woonruimte op temperatuur houden worden ingezet, daarbij geholpen door de zonnecollectoren op het dak. De aanleg van een warmtepomp voor bodemwarmte is onderhanden. In de moestuin verbouwen ze sla, kool, bonen, courgette, komkommer, tomaten, aardappels en fruit.
Frank en zijn vader Piet Claassen onderhouden het geheel. En alles biologisch en puur natuur.

De opbrengst delen ze met hun vrijwilligers, familie, gezinshuis, als bedankje voor ons netwerk of sponsoren en hun collega’s. Het duurt niet lang meer of de Woonboerderij is behalve Fairtrade ook nog geheel zelfvoorzienend!
Tip de redactie!