Dringend vrijwilligers sociale alarmering gezocht

logo welzijn de meijerij

Welzijn De Meierij is dringend op zoek naar vrijwilligers die thuisbezoeken willen doen bij mensen die gebruik maken van sociale alarmering.

Waar gaat het om?

In Schijndel – en ook in St. Oedenrode – maakt een aantal mensen gebruik van de dienst Sociale Alarmering van Welzijn De Meierij. Zij krijgen dan een apparaatje in huis waarmee ze snel hulp kunnen inroepen als dat nodig is. Dag en nacht. Het gaat dan niet om voortdurende professionele zorg, maar om onverwachte situaties die iedereen kunnen overkomen en die vooral voor kwetsbare mensen erg ingrijpend zijn. Zij kunnen dan via een alarmknop hulp inroepen.

Maar het is nodig om af en toe te kijken of alles nog goed werkt. En ook om te kijken of er misschien heel andere ontwikkelingen zijn die aandacht verdienen. Bijvoorbeeld of iemand zich eenzaam of angstig voelt. Of misschien gezondheidsproblemen heeft gekregen en minder mobiel is geworden.

Voor deze controlebezoeken (locatie Schijndel) zijn wij op zoek naar sociaal voelende vrijwilligers die een goed oog hebben voor de omstandigheden waarin mensen verkeren. Mochten zij iets ongewoons of bijzonders constateren, dan melden ze dat bij ons. Wij ondernemen dan verdere actie.

Iets voor u?

De vrijwilligers maken deel uit van de ‘Bezoekgroep Sociale Alarmering’. Deze groep komt enkele keren per jaar bij elkaar en wisselt  dan ervaringen uit en maakt nieuwe afspraken. Drie keer per jaar ga je op bezoek. Dit plan je helemaal zelf, natuurlijk in overleg met degene bij wie je op bezoek gaat.

Meer info?

Neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij, tel.: 073 544 1400 of via e-mail: vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl. Of kijk ook eens op onze website (www.welzijndemeierij.nl). Daar  is meer informatie te vinden over deze en allerlei andere vrijwilligersactiviteiten.

Welzijn-de-Meierij_Vrijwilligers

Tip de redactie!