Wedstrijdverslag – Schijndel/DE WIT overklast RKPVV

Logo_RKSV_Schijndel, RKSV1

Voorafgaand aan de wedstrijd wensten de spelers elkaar succes met een boks of ellenboog. Na de wedstrijd konden de handen geschut worden en nam Schijndel/DE WIT de welverdiende felicitaties in ontvangst. In een bijna eenzijdige wedstrijd overklaste Schijndel/DE WIT in Helmond RKPVV. Einduitslag 0-6.

Op een zondag waarop de wind eens geen rol van betekenis speelde, maar wel met veel regen, toog Schijndel/DE WIT naar Helmond. In natuurgebied Goorloop, aan het beekje ‘de Goorloop’, heeft RKPVV, anno 1928, zijn thuishaven. Een tegenstander waar tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen met 0-1 van werd verloren. Voor RKPVV het begin van een zeer mooie reeks, met een periodetitel als resultaat, maar dat gaandeweg het verloop van de competitie aan het wegzakken is op de standenlijst. Desalniettemin een wedstrijd waar met enige vrees naar uit gekeken werd.
Schijndel/DE WIT begon goed aan de wedstrijd. Nam het initiatief, speelde veel op de helft van de tegenstander en kon hierdoor veel druk uitoefenen. Met schoten van Stan Guns in de 9e minuut, na een mooie aanval over de linkerkant via Bart de Wit, en Brent Blummel in de 19e minuut, gaf Schijndel/DE WIT zijn visitekaartje af. In de omschakeling was RKPVV in die fase van de wedstijd een paar keer gevaarlijk, maar verder dan met een paar corners kon men weinig uitrichtten voor het doel van doelman Roy Schouten. In de 34e minuut eindigde een goede combinatie via Luuk van den Brand en Martijn van Grinsven met een schot van Stan Guns tegen de paal. In de 45e minuut kon wederom een goed opgezette aanval via Brent Blummel en Tijn Niemeyer, tot corner worden verwerkt. Dit was de inleiding voor 0-1. De scherp indraaiende corner van de voet van Stan Guns werd door een speler van RKPVV in het eigen doel gewerkt. Een lucky goal, maar gelet op de veldverhoudingen, een verdiende voorsprong waarmee het kleedlokaal werd opgezocht.

RKPVV-SchijndelDEWIT

Met Tjeerd Pijnenburg voor Tijn Niemeyer was Schijndel/DE WIT het gehele tweede bedrijf de bovenliggende partij. Terwijl de meeste bezoekers nog genoten van de warmte van de kantine, was het Brent Blummel die op aangeven van Stan Guns snoei hard uithaalde en al in de 46e minuut de voorsprong van Schijndel/DE WIT vergrootte. Daarna was het Schijndel/DE WIT dat de klok sloeg. Een aanval via Marc Onwezen en Tjeerd Pijnenburg ging in de 8e minuut voorlangs, een lobbal van Stan Guns in de 60e minuut kon door de RKPVV-doelman ternauwernood worden gepakt en opnieuw Stan Guns schoot in de 64e minuut naast. In de tien minuten die daarna volgenden wist Schijndel/DE WIT wel tot scoren te komen en verder uit te lopen. Een mooie aanval via wederom Luuk van den Brand en Stan Guns kon fraai worden afgerond door Brent Blummel en in de 74e minuut werd Tjeerd Pijnenburg onreglementair gestopt in het 16-meter gebied. De toegekende penalty werd vlekkeloos genomen door Stan Guns: 0-4. Vier minuten later was het Thomas-Jan van Raaij die als laatste zijn voet tegen de bal kon aanzetten, 0-5, en in de 82e minuut wist de inmiddels ingevallen Thomas Kastelijn de 0-6 aan te tekenen. Bijna was nog sprake van een zevenklapper, maar het doelpunt van Martijn van Grinsven werd afgekeurd.

Schijndel/DE WIT heeft met deze winstpartij twee uitwedstrijden achtereen gewonnen. Een mooie opsteker voor de ploeg van trainer Henry van Alebeek. Niet alleen goed voor de stand op de ranglijst, maar vooral voor het zelfvertrouwen. Volgende week ontmoet Schijndel/DE WIT op het Zuideinderpark V.V. Handel. Eerder dit seizoen werd met enig geluk gewonnen in Handel en V.V. Handel wist vandaag met 1-0 te winnen van koploper FC Schadewijk. Met het vertoonde spel van vandaag een wedstrijd om met vertrouwen tegemoet te treden. Aanvang: 14.00 uur