Dorpscoörperatie Wijbosch ontvangt gift van Oranjefonds

De Dorpscoörperatie Wijbosch heeft een gift toegezegd gekregen van het Oranjefonds van €5000,-  voor de WÈP-BUS. Dit brengt hen weer dichter bij het doel om ouderen vervoer op maat te bieden met een elektrische bus. Hierdoor kunnen zij weer naar de markt of boodschappen doen en op bezoek gaan bij de overige Woonservice locaties in Schijndel.

Dit is voor de Dorpscoöperatie wederom een genomen hobbel voor de verwezenlijking van de Wèp-bus, maar ze zijn er nog niet! Aan de gemeente Meierijstad is gevraagd om een ontheffing te krijgen voor het gebruik maken van de Wèp-bus over de openbare weg van Meierijstad omdat er geen kenteken registratie is voor de elektrische bus die maximaal 28 km per uur kan.

Er zijn al enkele aanmeldingen voor chauffeurs die de Dorpscoöperatie mee willen helpen maar men kan nog steeds mensen gebruiken die enkele uurtjes willen besteden om mensen te helpen. Mocht u ook interesse hebben bel dan naar de Dorpscoöperatie (073-72 00 777) of mail hen info@wijbosch.com

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

 

Tip de redactie!