Dodenherdenking 2017 ‘Vrijheid geef je door: de vrijheid omarmd’

Tijdens de Dodenherdenking op 4 mei 2017 worden om 20.00 uur de Nederlandse slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen. Het meer-jaren thema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei is ‘Vrijheid geef je door’. Men heeft voor 2017 een thematekst uitgegeven met als titel ‘De kracht van het persoonlijke verhaal’. Deze tekst is geschreven door Arendo Joustra.

Dodenherdenking in Schijndel

Om 19.00 uur wordt men door leden van de stichting Oranjecomité Schijndel ontvangen in ‘t Spectrum. Vervolgens vertrekt men naar de Markt voor de kranslegging. Namens de parochie worden bloemen neergelegd, gevolgd door een korte overweging en een gedicht door een leerling van groep 8. De herdenking wordt opgeluisterd door muziek van Koninklijke Harmonie Sint Cecilia en het Gilde Sint Catharina en Barbara brengt een vendelgroet.

Na de twee minuten stilte om 20.00 uur komt men samen in de Sint Servatiuskerk voor een bijeenkomst met muziek en enkele toespraken.

Burgemeester Fränzel is namens het college van Meierijstad aanwezig.

 

 

Tip de redactie!