Docs in the City organiseert vierdaags documentairefestival

docsinthecity_logo

Na vier seizoenen DocsintheCity is het tijd voor een nieuwe stap, aldus de organisatoren. Wat men tijdens deze documentaireavonden samen met de bezoekers heeft ervaren, willen ze graag met meer mensen gaan delen. Daarom heeft de organisatie besloten om van donderdag 10 oktober t/m zondag 13 oktober een vierdaags documentairefestival te houden, met ruim 60 voorstellingen op meer dan 20 verschillende locaties in Meierijstad.

Beholders; documentary dialogues

Dat is de naam van het festival. Waarheid, zoals schoonheid, is in the eye of the beholder. Ervaar tijdens het festival dat we allemaal beholders zijn, maar allemaal wat anders zien. Na de filmvertoningen geven we alle ruimte om hierover met elkaar in gesprek te gaan.  Er wordt  een programma gepresenteerd met documentaires uit verschillende landen, men ontvangt documentairemakers die met u in gesprek gaan, er zijn lunchvoorstellingen, radiodocumentaires, voorstellingen waarbij gedanst mag worden en gesprekken waarbij je kunt aansluiten: in een festival kunnen we al onze ideeën kwijt!

Docs-in-the-City_festival

Programma

Kijk op de website, beholders.nl, voor het programma en de documentaires. De komende weken komen er nog meer documentaires bij. Zo zal ook het documentairefestival Movies that Matter uit Den Haag aansluiten, met twee films en een verdiepingsprogramma.

Delen

Deze week worden er flyers verspreid, volgende maand de festivalkrant. Op Instagram en Facebook gaat de organisatie meer vertellen over de documentaires en gasten.




Tip de redactie!