Deense film ‘Krigen’ in City theater / 4 oktober

Dilemma

De film ‘Krigen’ die Filmclub Schijndel dinsdag 4 oktober vertoont in het City theater gaat over de idealistische Deense commandant Claus Michael Pedersen (Pilou Asbaek uit o.a. de filmserie Borgen). Hij is samen met zijn compagnie gestationeerd in een Afghaanse provincie. Commandant Pedersen probeert in Afghanistan een verschil te maken. Tegelijkertijd heeft thuis in Denemarken zijn vrouw Maria het niet makkelijk met drie kinderen die het moeten rooien zonder hun vader. Pedersen mist zijn gezin, maar voelt zich als commandant ook verantwoordelijk voor de goede afloop van de missie en de veiligheid van zijn mannen.

krigen_filmclub-SchijndelTijdens een gevecht moet hij een moeilijke beslissing nemen om zijn manschappen te beschermen. Terug in Denemarken begint voor Pedersen opnieuw de strijd om te overleven en bij zijn vrouw en kinderen te kunnen zijn. Ditmaal niet aan het oorlogsfront maar in de rechtszaal, waar hij wordt beschuldigd van oorlogsmisdaden.

Je bent een oorlogsmisdadiger voor je het weet. Tobias Lindholm, scenarist van Borgen en Jagten, liet in dit voor een Oscar genomineerde Deens/Afghaans-drama zien hoe mensen onder extreme omstandigheden kunnen handelen. ‘Krigen’ is een beklemmende film, die zeker voer voor discussie geeft.

Aanvang 20.30 uur. Toegang voor leden gratis en niet-leden betalen 7,5 euro. Reserveren is niet noodzakelijk. Meer informatie zie www.schijndelfilm.nl
Tip de redactie!