Dames Zephyr verliezen van Achilles ’95

logo-zephyr-Schijndel

Afgelopen zaterdagavond hebben de dames van Zephyr hun derde wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Achilles ’95. Na het verlies van vorige week was dit keer het streven om de punten in Schijndel te houden. De eerste minuten speelde beide teams gelijk op en was het Esther van Eggelen die met een afstand schot de 1-1 wist te maken. De verdediging van Zephyr stond goed maar toch wist Achilles hier doorheen te komen waarna zij op twee doelpunten voorsprong kwamen met 1-3. De verdediging van Achilles stond stevig waardoor er weinig ruimte kwam voor de dames van Zephyr om te scoren. Mariëlle van der Aa speelde hier goed op in door met haar afstand schot de keeper te verassen met goal in de kruising. Achilles heeft ook moeite om door de verdediging van Zephyr te komen maar toch weten zij het doel te bereiken met een afstandsschot en later met een penalty door een verdedigingsfout van de dames van Zephyr wat de stand 2-5 maakt. Zephyr herpakt zichzelf en weet de achterstand te verkleinen door twee goede schoten van wederom Esther van Eggelen waar de keeper van Achilles geen antwoord op heeft. In de laatste minuten weet Achilles het doel nogmaals te treffen maar ook de dames van Zephyr vinden het doel nog eens met een mooi hoekschot van Loes Ketelaars, ruststand 5-6.
In de tweede helft gaat Achilles fel van start waardoor zij Zephyr weten te forceren tot een verdedigingsfout en daarmee een penalty mee krijgen. Ondanks verschillende goede reddingen van keepster Willeke Timmers weet Achilles de voorsprong te vergroten tot 5-8. Zowel Marieke van Thiel als Sonja van Hamond weten zich voor het doel vrij te spelen en komen tot scoren. Ondertussen weet de tegenstander ook de gaten te vinden in de Zephyr verdediging en komt de stand op 7-11. De teams zijn gewaagd aan elkaar maar toch is Zephyr de partij die de verdediging niet voldoende sluitend krijgt waardoor de stand op 8-13 komt. De laatste vijf minuten verkleint Zephyr de achterstand nog met twee mooi uitgespeelde treffers en weet de eindstand daarmee op 10-13 te brengen. Helaas dit weekend wederom geen punten voor de dames Zephyr in Schijndel.
Doelpunten: Esther van Eggelen 4, Mariëlle van der Aa 2, Loes Ketelaars 2, Marieke van Thiel 1, Sonja van Hamond 1.