Help jij Stichting Rondom d’n Toren de Nationale Vrijwilligersprijs winnen?

Rondom de toren

Stichting Rondom d’n Toren uit Schijndel is een van de 114 kandidaten voor de Publieksprijs van de Nationale Vrijwilligersprijs 2020. De Nationale Vrijwilligersprijs is de prijs die vrijwilligersinitiatieven waardeert voor hun inzet voor de samenleving.

Publieksprijs

Stichting Rondom d’n Toren maakt kans op een prijs van € 2.500,- om in te zetten voor hun organisatie. Van 18 februari tot 22 maart kan iedereen stemmen op www.vrijwilligersprijzen.nl  of op www.rondomdntoren.nl om Rondom d’n Toren te helpen om in de schijnwerpers gezet te worden.

Rondom d’n Toren organiseert activiteiten om mensen bij elkaar te brengen. Zowel jong als oud. Juist in de wereld waarin steeds meer mensen vereenzamen en waarin contacten vaak vluchtig zijn, vinden ze het erg belangrijk om mensen samen te brengen, mensen te laten lachen en te laten genieten.

Het is een enthousiaste groep vrijwilligers die zichzelf graag inzetten voor de maatschappij. Door de activiteiten en evenementen te organiseren. Maar ook wanneer we gevraagd worden om hulp te bieden bij activiteiten die andere stichtingen of wijkraden organiseren. Waar het mogelijk is doen we dit heel graag en met hetzelfde enthousiasme als het organiseren van de eigen activiteiten.

Ze hebben een breed scala aan vrijwilligers die geen functie bekleden binnen de stichting. Maar die waar mogelijk op hun eigen manier allemaal een steentje bijdragen om de activiteiten en evenementen tot een succes te brengen. De activiteiten zijn bijna allemaal gratis te bezoeken. Ze willen namelijk de activiteiten zo laagdrempelig mogelijk houden zodat iedereen de kans krijgt om deel te nemen. Ook de mensen die weinig te besteden hebben. Geld om dit alles te bekostigen genereren ze uit de opbrengsten van de markt en via sponsoren van de “Vrienden van Stichting Rondom d’n Toren”. De stichting is geheel subsidie-onafhankelijk en alle opbrengsten komen ten goede aan de dingen die ze organiseren.

Kermis Boschweg Schijndel 2019

De activiteiten die ze organiseren zijn onder andere:

Voorjaarskermis: Elk jaar rondom Pasen organiseren ze een voorjaarskermis. Een driedaagse, kleinschalige en gezellige kermis voor jong en oud.

Prikkelarme uurtjes tijdens de kermis: Tijdens de kermis hebben ze op zondag ook al enkele jaren twee prikkelarme uurtjes. Attracties draaien dan waar mogelijk zonder licht, geluid en andere effecten. Speciaal voor mensen die graag naar een kermis gaan, maar niet tegen deze effecten kunnen.

Boschwegse Mert: Ieder jaar op de tweede zondag in september. Dit is een gezellige markt waar tot wel 140 marktkramen kunnen komen te staan. Kramen met handelswaar, etenswaren, vlooienmarkt spullen en goede doelen. Echt voor iedereen is er wel wat te vinden.

Helpen bij de intocht van Sinterklaas: Tijdens het wachten op Sinterklaas worden de kinderen vermaakt met muziek, kleuren, schminken. En natuurlijk kan iets lekkers niet ontbreken bij dit leuke feest.

Prikkelarme Sint: Dit is een Sinterklaasmiddag waar kinderen alleen op uitnodiging aanwezig kunnen zijn. Het gaat om kinderen met een beperking die tijdens de Sinterklaasperiode niet zomaar overal aan mee kunnen doen. Kinderen die noodgedwongen wegblijven bij drukke feesten en activiteiten. Bij deze activiteit werken we samen met ST. Buitengewoon bijzonder.

Boschwegse Bingo: Iedere 4 vrijdag van de maand een leuke bingo met leuke prijzen. Geen geldprijzen maar goederen en cadeaubonnen van de lokale middenstand.

Paaseieren zoeken: Voor alle kinderen die het leuk vinden om lekker even buiten te zijn met deze dagen. Er worden ruim 200 eieren verstopt en er lopen heuse paashazen rond. Ook hier kan iets lekkers niet ontbreken.

Buitenspeeldag: Op deze middag zorgen we voor veel vertier voor alle kinderen. Zo zijn er allerlei spellen en springkussens. Daarnaast is er natuurlijk ook weer gezorgd voor wat lekkers.

AED’s : Sinds juni dit jaar hebben we samen met een andere stichting 2 AED’s aangeschaft die 24u per dag beschikbaar zijn in de wijk.

Bingo Boschweg 2020

 

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking is op 28 maart 2020 in de Prodentfabriek in Amersfoort. Irene Moors heeft de presentatie in handen. Dan wordt ook de Gouden Venus van Milo uitgereikt, voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. En is er ook de Prominentprijs voor een landelijke vrijwilligersorganisatie. Daarnaast ontvangen alle vrijwilligers die zijn genomineerd voor de VriendenLoterij Passieprijs een verrassing.

Organisatie
De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en worden ondersteund door de VNG en de VriendenLoterij, die onder meer de prijzen beschikbaar stelt. De organisatie is in handen van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).
Tip de redactie!