Dames Zephyr slepen overwinning uit het vuur

logo-zephyr-Schijndel

Wedstrijdverslag HV Zephyr (Schijndel) – Habo (Boekel) 12 november 2017

Na de zege van vorige week tegen Tremeg uit Gemert waren de dames van Zephyr gebrand op het voortzetten van de overwinningsreeks tegen Habo ’95 uit Boekel.

Het begin van de wedstrijd leverde een 0-2 voorsprong op voor de dames uit Boekel. Ondanks de achterstand bleven de dames van HV Zephyr hun aanvallen opzetten, wat ook resulteerde in prachtige doelpunten van Sonja van Hamond en Sabrina Timmermans. Ook Patricia Vogels maakte de opgezette aanval mooi af door vanuit de hoek te scoren.

Enkele doelpunten werden door Sonja van Hamond en Sabrina Timmermans gescoord, nadat ze waren aangespeeld door onder andere Alisha de Wit, na het onderscheppen van de bal tijdens de aanvallen van Habo ’95. Desondanks wisten de Boekelse dames tussendoor te scoren wat zorgde voor een gelijk opgaande wedstrijd.

Door een mooi een-tweetje met Sonja van Hamond wist Marielle van der Aa te scoren. Vervolgens scoorde Sonja van Hamond uit een penalty zelf nog een keer wat de ruststand bracht op 7-6 voor de Schijndelse dames, wat tevens ook de eerste voorsprong betekende.

Na de rust gingen de Schijndelse dames goed van start, doordat Loes Ketelaars de bal zelf wist te veroveren in de verdediging en vooralsnog na een mooie aanval wist af te ronden. Na enkele rake afstandschoten van Habo ’95 scoorde Sonja van Hamond vanaf de cirkel, na goed te zijn aangespeeld  door Willeke Timmers, en bracht de stand op 9-9.

Zephr, Handbal, dames

Shanti Vermeer verschalkte vanuit de hoek met een mooi geplaatst lobje de keepster van Habo ’95. En ook scoorde Marieke van Thiel na een goed uitgespeelde aanval en aanspelen door Anouk van Os. Opnieuw wist Habo ’95 het doel meerdere keren te vinden door enkele afstandschoten.

Via een rake heupworp, een penalty en een loepzuiver afstandschot van Sabrina Timmermans kwam de stand op 13-11. Een tegendoelpunt van Habo ’95 zorgde voor 13-12 en een spannend slot van de wedstrijd.

Een zeer knappe redding van keepster Ingrid Bijnen op een penalty van Habo ’95 hield de stand op 13-12 voor de dames van HV Zephyr. In de speelminuten daarna werd er door beide teams niet meer gescoord, waardoor de overwinning voor HV Zephyr niet meer in gevaar kwam.

Gefeliciteerd dames! Een echte teamprestatie met mooie aanvallen en doelpunten, waarbij er samen met keepster Ingrid Bijnen hard gewerkt is in de verdediging om de overwinning uit het vuur te slepen.

Volgende week spelen de dames van Zephyr een uitwedstrijd tegen fusieclub DOS ‘80/Olympia ‘89 uit Heesch/Oss. Wil je graag een paar keer meetrainen om te kijken of handbal iets voor jou is, je ben van harte welkom. De dames trainen op maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur en op woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur onder leiding van trainer Ad Martens.
Tip de redactie!