Buitenspeeldag 2017: Meierijstad wordt één grote speelplek

Op woensdag 14 juni vindt de 10de buitenspeeldag plaats. In vele straten, buurten, wijken en dorpen in Meierijstad organiseren tientallen vrijwilligers leuke en uitdagende buitenactiviteiten voor kinderen. Wil jij samen met jouw straat of buurt ook meedoen? Surf voor meer informatie over aanmelden, organisatie- en promotietips naar www.jantjebeton.nl/buitenspeeldag. Ook kun je via www.jantjebeton.nl/buitenspeeldag. checken of je in aanmerking komt voor een subsidie van € 250.

Doe je mee?

Jantje Beton en Nickelodeon zijn de initiatiefnemers van de buitenspeeldag. Ze roepen iedereen op mee te helpen om van Nederland één grote speelplek te maken. De gemeente Meierijstad ondersteunt deze oproep van harte omdat buitenspelen belangrijk is voor de ontwikkeling van ieder kind. Naast de subsidie die Jantje Beton beschikbaar stelt, is het mogelijk om via gemeente Meierijstad per initiatief eenmalig € 90 te ontvangen. Het aanmelden van de buitenspeeldag kan via www.meedoeninjebuurt@meierijstad.nl.

Buitenspelen is gezond

Tijdens de Buitenspeeldag kunnen kinderen ervaren hoe leuk het is om buiten met buurtgenootjes lol te hebben. Buitenspelen is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. Daarom organiseren Jantje Beton en Nickelodeon de jaarlijkse Buitenspeeldag. Samen willen ze de kinderen massaal laten ervaren hoe leuk het is om de wereld buiten te ontdekken.  Buitenspelen is essentieel voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling en kinderen leren spelenderwijs het best!

Vragen

Heb je vragen over de buitenspeeldag stuur dan een bericht naar meedoeninjebuurt@meierijstad.nl of bel naar 14 0413 en vraag naar één van de buurtadviseurs.
Tip de redactie!