Boottocht naar Schaapskooi Schijndel

UITpunt & Toerisme Veghel organiseert een boottocht naar de Schaapskooi. Op dinsdag 6 augustus vaart de ‘Zoete Lieve Gerrit’ van de Noordkade naar Schijndel. Onderweg vertelt een IVN-gids over de natuur. Bij de Schaapskooi staan een activiteit en een lunch op het programma. Kaarten voor de excursie kosten € 42,50 en zijn te koop bij het UITpunt.

In samenwerking met Rondvaartbedrijf Kuijpers, IVN Veghel, De Fietsenwinkel Zijtaart en Schaapskooi Schijndel houdt UITpunt & Toerisme Veghel een boottocht naar de Schaapskooi in Schijndel op dinsdag 6 augustus.

Programma

Om 09:30 uur neemt de ‘Zoete Lieve Gerrit’ u mee vanaf de Noordkade naar de sluis in Schijndel. Onderweg vertelt een IVN-gids over de natuur. Daarnaast kunt u genieten van het uitzicht onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers.  Aangekomen in Schijndel zorgt De Fietsenwinkel Zijtaart dat er voor u een fiets of tandem klaarstaat. U gaat vervolgens per fiets (op eigen gelegenheid) naar de Schaapskooi waar een activiteit plaatsvindt. Wat, dat houden we nog even geheim.  Na deze activiteit kunt u genieten van een lunchbuffet. Als de lunch wat gezakt is, stappen we weer op de fiets voor een route terug richting Veghel (op eigen gelegenheid). Tussen 15:00 en 15:30 uur bent u terug bij UITpunt Veghel waar u de fiets of tandem kunt inleveren.

Schaapskooi

Aan de rand van natuurgebied het Wijboschbroek vindt u de Schaapskooi. Een prachtige plek met herbouwd cultureel erfgoed en unieke bewoners. Naast een gezellige plek voor bezoekers, fietsers en wandelaars is het ook een locatie voor educatieve projecten, workshops en groepsbezoeken. Bij de Schaapskooi ziet u vooral oude inheemse rassen. Naast schapen zijn er ook runderen en kippen. Tijdens een bezoek aan de Schaapskooi kunt u ook een kijkje nemen bij de groente- en kruidentuin, de boomgaard, de bijenkassen, een bloementuin met vijver en het hopveld.

Kosten
De kosten voor deze boottocht inclusief bezoek aan de Schaapskooi, lunchbuffet en fiets bedragen € 42,50 per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van het UITpunt/bibliotheek of online via www.uitpuntveghel.nl

Helaas is het schip niet rolstoeltoegankelijk en minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Tip de redactie!