Boek “in het licht” over 150 jaar Kaarsenfabriek Bolsius

Onlangs is verschenen het door Bolsius uitgebrachte jubileumboek “In het licht” over 150 jaar Bolsius in Schijndel. Voor inwoners van Schijndel een bedrijf dat iedereen kent en waar inwoners trots op mogen zijn. Sinds enige tijd staat er een prachtig nieuw gebouw aan de Kerkendijk waar veel medewerker(sters) in een moderne werkomgeving bezig met het maken van mooie kaarsproducten.

In het boek wordt echter teruggekeken naar de historie van het bedrijf waaraan je in de gevel van het oude gebouw nog herinnert wordt  Je vind hier namelijk de eerste steen terug van de bouw in 1870. In dat jaar legden Antonius en Lambertus Bolsius de basis voor het maken van kaarsen. In het boek wordt het leven van de beide broers en het bedrijf uitgebreid beschreven. Het boek staat ook vol met prachtige foto’s die de geschiedenis van het bedrijf inkleuren.

Het boek met een harde kaft wordt tegen de kostprijs van € 30,00 per stuk aangeboden. Mocht u dit prachtige boek willen hebben dan kunt u een mail sturen naar het secretariaat van de heemkundekring Schijndel: jwaalders@kpnmail.nl met vermelding van uw naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, email en het aantal exemplaren dat u wilt bestellen. De datum van binnenkomst is bepalend als zou blijken dat er meer boeken worden besteld dan er voorradig zijn. Na ontvangst van het bedrag dat u dient te betalen is uw reservering definitief. U krijgt bericht over het ophalen van uw bestelling.

Als u liever telefonisch een bestelling wilt doen, dan kunt u bellen met Jan Aalders, secretaris, op het telefoonnummer 073-5474566 of 06-23103883

Kerkendijk Bolsius
Tip de redactie!