Beursvloer Schijndel succesvol met 94 matches

Op dinsdag 11 oktober 2016 slaat om 15.45 uur de gong in Het Elde College: het startsein van de eerste Beursvloer Schijndel. Terwijl het geluid nog nagalmt, lopen afgevaardigden van het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en gemeente elkaar tegemoet. Tijd om elkaar te leren kennen, te netwerken en boven alles matches te maken! Dit is het concept van Beursvloer Schijndel. Het eindresultaat mag er zijn: 94 matches met een maatschappelijk waarde van € 136.450,-.

Op initiatief van Welzijn de Meierij en Schijndels Netwerk voor Ondernemers vond gisteren de eerste Beursvloer Schijndel plaats. Het event werd gesubsidieerd door de Gemeente Schijndel en het Oranjefonds. Het genoemde evenement past goed binnen de visies van genoemde betrokkenen. Door middel van ontmoetingen, matches, nieuwe lokale en regionale contacten de lokale samenleving verbinden en versterken. Goed voor de lokale en regionale economie en het ontstaan van nieuwe partnerschappen. En dat is belangrijk in een tijd waarin de overheid zich terugtrekt en men meer een appel doet op burgerinitiatief en maatschappelijk ondernemen.

Eind 2015 zijn genoemde partijen samen met maatschappelijk organisatiebureau Sharity gestart met de voorbereidingen voor Beursvloer Schijndel. Dit heeft geleid tot ruim 90 deelnemende organisaties en bedrijven. Voorzitter van de stichting Trix Cloosterman: “Om de betrokkenheid te zien waarmee de deelnemers elkaar gisteren hebben ontmoet en bereidwillig matches hebben gemaakt is zeer bijzonder. De Beursvloer is als evenement dan wel ten einde, het resultaat zal echter nog maanden nawerken, omdat nu de gemaakte matches zullen worden uitgevoerd. Als organisatoren zullen wij dat proces nauwlettend monitoren.”

sfeerfoto-2-beursvloer-schijndelNa het beëindigen van het matchproces hebben de deelnemers verder genetwerkt onder het genot van een hapje en een drankje. De afsluiting van een succesvol evenement dat hopelijk in 2017 een vervolg krijgt in Beursvloer Meierijstad.
Tip de redactie!