In Schijndel zijn dit weekend weer veel verschillende evenementen geprogrammeerd. Hieronder een kort overzicht van wat er allemaal te doen is.

Gisteren ging het Theaterfestival Windkracht ’20 van start in het Spectrum. Van 10 tot en met 18 september spelen de jonge acteertalenten van Phoenix Cultuur 18 voorstellingen in ’t Spectrum in Schijndel. Bekijk voor het volledige overzicht onze evenementenkalender. In het Wijbosch zal het evenement Paal & Pop van start gaan. Diverse bands zullen voor de maximaal 250 personen op gaan treden. Bij café de Sok en Visite zal de strijd verder gaan met artiesten als Pub Rugged en La Bunga. De muziek in het City theater zal deze dag van de “Hak op de Tak” gaan in de jungle.

Op zaterdag 12 september is het open monumenten en orgel dag. Deze dag kun je in de Sint Servatiuskerk gratis deelnemen aan rondleidingen waarbij je het Smitsorgel kunt bekijken en beluisteren. Aan de Pegstukken zal de gelijknamige molen open gesteld zijn voor het publiek. Er zullen bij allebei de evenementen steeds kleine groepjes toegelaten worden in verband met de coronaregels. Net zoals ieder week zal ook deze week de markt weer gehouden worden in het bruisende centrum van Schijndel. De zaterdag staan er ook weer diverse theatervoorstellingen gepland in ’t Spectrum (kijk voor een overzicht in onze agenda). Vanaf 18.00 kun je in Wijbosch weer het Paalklimmen bezoeken, maar let op! er kunnen maximaal 250 bezoekers komen kijken en vol is vol. In het City theater is het Let’s play again door Plug ’n Play.

Zondag is het de tweede dag van de open monumentendag waar molen de Pegstukken aan mee doet en zal het theaterfestival Windkracht ’20 ook weer verder gaan. Bij Arcadia houden ze deze dag hun jaarlijkse open dag met daarbij een dahliashow. In het Wijbosch wordt de aftrap gegeven voor de afgeslankte vorm van carnaval 2021. Na een open lucht mis bij de Schaapskooi zal de eerste hop geplukt worden door Jeffrey van Dinther waarna de leus voor carnaval 2021 bekend gemaakt worden. In het centrum van Schijndel zal bij Wijnbar de Buren weer een nieuwe editie van de Buren live plaatsvinden met Les Gens.

Geniet van het weekend, maar let goed op elkaar en volg de regels van de lokale horeca en middenstand voor hun en uw eigen veiligheid.
Tip de redactie!