Bestuur Veilig Verkeer Meierijstad stopt ermee

Het bestuur van Veilig Verkeer Meierijstad, bestaande uit Ben van de Rijdt (voorzitter), Karina Zegers (penningmeester), Riet van den Brandt en Chantal van der Rijdt ( secretaris), gooit het bijltje erbij neer. In een artikel op de website van de lokale partij Hart valt te lezen dat het bestuur de oeverloze discussies met het college van B&W van de gemeente Meierijstad zat is.

Diverse voorvallen, waaronder het gedwongen aftreden van de voormalig voorzitter (die tevens ambtenaar is), discussie over de subsidie voor VVN Meierijstad en een verplichte cursus voor mensen met een scootmobiel (verstrekt door de gemeente) die later toch niet verplicht werd en daardoor minder inschrijvingen opleverde voor de betreffende cursus, zijn nu reden voor het bestuur om in een brief aan het college aan te kondigen dat men ermee gaat stoppen.

Gevolg van dit besluit zou kunnen zijn dat er in het komende schooljaar geen verkeersexamens afgenomen kunnen worden omdat de lokale afdeling in zijn geheel wordt opgeheven. ook scootmobiel-trainingen, auto- en verkeersregels-opfriscursussen en e-bike-trainingen zullen dan niet meer worden georganiseerd.

Hart heeft naar aanleiding van het opstappen van het bestuur schriftelijke vragen gesteld aan het college.
VVN-Meierijstad

Tip de redactie!