Avanti wint opnieuw de Schijndelse derby

SV Avanti’31 heeft vanavond de uitwedstrijd tegen Schijndel/De Wit gewonnen. Het werd na een ruststand van 0-0 uiteindelijk 0-2 voor de gasten. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op met over en weer wat kleine kansen. De 0-0 ruststand was dan ook een goede afspiegeling van de wedstrijd tot dan aan toe. In de tweede helft begon Schijndel/De Wit wat feller en kwam iets vaker voor het doel van Avanti, maar ook dit leidde nog niet echt tot grote kansen al was Schijndel/De Wit in die fase wel even de bovenliggende partij. Later trok Avanti het initiatief wat meer naar zicht toe en dat leidde tot de openingstreffer in rond 70e minuut. In het strafschopgebied van Schijndel/De Wit werd door de verdediger en overtreding begaan naar het oordeel van de scheidsrechter en die kende een penalty toe. Die penalty werd onberispelijk ingeschoten door Geert van Heeswijk en hij gaf Avanti een 0-1 voorsprong.

Hierna was Schijndel/De Wit genoodzaakt om nog meer op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Dit gaf Avanti de ruimte om in een tegenaanval op een prachtige wijze de 0-2 te maken, doelpuntenmaker was opnieuw Geert van Heeswijk. Dit werd ook de eindstand van deze Schijndelse derby, waarmee SV Avanti’31 voor de tweede maal dit seizoen de winst naar zich toe trok in deze onderlinge confrontatie.

SV Avanti’31 blijft hiermee meedoen om de bovenste plaatsen op de ranglijst en kan nu afwachten wat koploper Real Lunet morgen (zondag 15 april) gaat doen in de topper van de derde klasse C tegen nummer 2 BMC. Schijndel/De Wit blijft onderaan bungelen en zal waarschijnlijk de nacompetitie nodig hebben om lijfsbehoud in de 3e klasse veilig te stellen.

Later zullen er nog uitgebreide verslagen volgen van zowel SV Avanti’31 als van Schijndel/De Wit.