Alzheimer Café, logo

Op maandagavond 24 juni kunt u in Restaurant-Zaal De Nachtegaal deelnemen aan het Alzheimercafé ’t Groene Woud. U kunt vanaf 19.00 uur terecht, maar het Alzheimercafé zelf zal om 19.30 uur starten en rond 21.30 zijn afgelopen. Deelname aan het Alzheimercafé is gratis. Iedere bijeenkomst is er een thema. Hieronder een korte beschrijving van het thema van 24 juni.

Thema: Gebruik je intuïtie!

Toen haar moeder Alzheimer kreeg, wilde Evelien Pullens in contact blijven met haar moeder. Natuurlijk is de confrontatie met dementie bij een dierbare hard en pijnlijk. Maar naast het verdriet en het gemis, ontdekte Evelien dat het loont om op een andere manier te kijken. Ze maakte op een ander niveau contact en ontdekte dat dit inzichten, liefde en vertrouwen opleverde, plus een blijvend contact met haar moeder. Dit inspireerde haar tot het schrijven van het boek “De vierde dementie”. Met dementie gaat je geheugen achteruit. Maar je intuïtie wordt juist sterker! Mensen met dementie voelen vaak haarfijn aan wat anderen voelen en willen. Daar kun je gebruik van maken door ook zelf, als familielid of mantelzorger, je intuïtie te gebruiken. Luister naar de onderliggende boodschap, zeker als woorden niet meer toereikend zijn en een gesprek moeilijk is. We lopen allemaal tegen frustrerende situaties aan. Je hebt alles al geprobeerd, maar niets lijkt te werken. Een andere manier van kijken en benaderen kan verrassende inzichten geven en soms zelfs oplossingen.

Evelien Pullens zal uitleg geven over haar boek en visie en je ook zelf iets laten ervaren in haar lezing. U krijgt zeker ook praktische tips en zoals altijd is er ruimte voor uw vragen.
Alzheimercafé-'t-Groene-Woud_Thema-Intuitie

Tip de redactie!