Logo Filmclub SchijndelDeze maand en de eerste film in november vertoont Filmclub Schijndel 5 films waarin de vrouw haar plaats opeist, ten goede of ten kwade. Het zijn films uit Denemarken, Verenigd Koninkrijk, USA, IJsland en Israël. Confronterend, gewaagd, activistisch en meeslepend. Ook snijden de films actuele thema’s aan zoals MeToo en vrouwenrechten. Meer informatie over de films is te zien op de website van de Filmclub www.schijndelfilm.nl Men kan ook inschrijven voor de nieuwbrief.

De tweede vrouwenfilm gaat over een vrouw van 27 jaar die nog bij haar dominerende moeder woont en ervaart haar familie als verstikkend. De film is een psychologische thriller, die van het begin tot het eind de adem doet inhouden. Wat begint als een romantisch verhaal evolueert op een verrassende manier tot een intense, cinematografisch wonderschone, thriller. De vraag rijst wie slachtoffer en wie dader is, als kijker word je voortdurend op het verkeerde been gezet. Met wie kan je meeleven en voor wie moet je werkelijk bang zijn?

Deze film is te zien op dinsdag 8 oktober in Het Gasthuis, aanvang 20.00 uur. Reserveren voor de film is noodzakelijk. Toegang voor leden Filmclub 5,50 euro, voor niet-leden 7 euro, maar met strippenkaart 6 euro.

Voor reserveren en informatie over deze avond zie de website van de Filmclub www.schijndelfilm.nl bij de desbetreffende film.




Het-Gasthuis

Tip de redactie!