Informatieavond “start Walking Korfbal Meierijstad”

logo Gemeente Meierijstad

Na de succesvolle start in 2018 met walking football in Schijndel werd begin 2019 gestart met walking football in Sint Oedenrode. In april 2019 was het de beurt aan  walking hockey in Schijndel. Ruim 70 senioren zijn nu in korte tijd al actief met deze sociale bewegingssport waarbij door bevoegde coaches aandacht wordt besteed aan oefeningen gericht op het ontwikkelen en verbeteren van evenwicht, kracht en geheugen. Eind mei werd door de gemeente Meierijstad en PSV Academy, middels een leuke kick-off bij Avanti in Schijndel officieel het startsein gegeven voor de opzet van meerdere walking sports binnen Meierijstad.

Informatieavond

Op maandagavond 17 juni vanaf 19.30 uur wordt er een informatieavond gehouden voor alle korfbalverenigingen binnen Meierijstad. Locatie is cultureel centrum de Schakel, Eerdsebaan 1 in Schijndel. Op die avond zullen buurtsportcoach gemeente Meierijstad Henry van Alebeek en ambassadeur Walking Sports Wim Vermeulen het concept van walking sports presenteren. Er zal ook inhoudelijk meer info worden gegeven over de start van walking korfbal bij Celeritas en KV Rooi.

Voor meer informatie: Website gemeente Meierijstad

Het succesvolle concept van Walking Sports voor senioren
Onder leiding van een bevoegde coach krijgen de deelnemers wekelijks een 2-uur durend sociaal bewegingstraject voorgeschoteld. Eerst halfuurtje met elkaar aan de koffie, daarna omkleden en naar buiten voor een minimaal drie kwartier durend bewegingstraject waarbij alle spieren gebruikt gaan worden. Omdat bij senioren het evenwicht, de kracht en geheugen afnemen zijn bij Walking Sports de oefeningen daarop afgestemd. Niets hoeft of moet… lekker met elkaar in de buitenlucht bewegen.. daar gaat het om!
Daarna tot slot als kers op de taart.. een halfuurtje genieten van de Walking Sports zoals Walking Football, Hockey, Korfbal etc. Natuurlijk daarna de cooling down en de derde helft.

Voor meer Info:

Henry van Alebeek (Buurtsportcoach Meierijstad) hvanalebeek@meierijstad.nl of T 0413-381141.

Wim Vermeulen (ambassadeur Walking Sports Meierijstad) T 06-22017768Tip de redactie!